En blog om mad, mode, m.m. i Paris.

En blog om mad, mode, m.m. i Paris.

Status på Voila PARIS!

BøgerPosted by Ane Rørdam Hoffmeyer Sat, April 30, 2011 11:09:32

Vores guide Voila PARIS! har fået en fin start. Vi havde en intens men dejlig dag på Mêlée forleden lørdag hvor vi holdt bogreception. Der kom ca. 200 mennesker forbi, så vi var glade for det gode vejr, der gjorde det muligt at drikke sin vin ude i solen. Så var der næsten plads til alle.

Bogen holder ikke kun fester, den har også fået sin egen facebookside, og jeg vil gerne opfordre jer alle til at blive venner med den, så får I lidt kort nyt om Paris i ny og næ, og kan holde øje med eventuelle anmeldelser og arrangementer.

Voila PARIS! er indtil videre anmeldt to steder, og begge anmeldelser er ovenud positive.

Køb Gastro her i april og få seks siders uddrag af bogen, en meget smuk collage af vores bedste billeder fra Paris og en begejstret anmeldelse af Jesper Uhrup Jensen.

På spiseliv.dk har Mia Rudolf anmeldt bogen, også en anmeldelse vi er MEGET glade for. Hun starter: 'Endelig er det muligt at købe en ordentlig guide til byernes by, Paris.' Læs videre her:

http://www.spiseliv.dk/artikel/autumn-in-paris-hele-aaret

Vi håber I også er glade for jeres Voila PARIS! Og hvis I ikke har den og godt kunne tænke jer den, så koster den 200 kroner og kan købes i de fleste store boghandlere, på Mêlée og hos mig.

Kommentarer og konstruktiv kritik modtages med største interesse! Her på bloggen eller på mail.

  • Comments(0)//www.parisblog.dk/#post351

Voila Paris!

BøgerPosted by Ane Rørdam Hoffmeyer Sun, April 03, 2011 16:35:40

Kære bloglæsere,

Så har vi omsider vores helt egen Paris-guide mellem hænderne. Den udkommer på torsdag på Politikens Forlag, og vi håber I vil komme forbi Restaurant Mêlée på lørdag og se den og drikke et glas.

Bogen udspringer af denne blog, men der er masser af anbefalinger i bogen, som ikke står her, så hvis I skal til Paris, mener vi ikke I kan undvære bogen. Den er også en del mere brugervenlig end denne lidt primitive blog, den passer lige ned i tasken, har 256 kompakte og farverige sider og koster 200 kroner.

Husk også at læse Gastro's aprilnummer, hvor Voila Paris! er intenst dækket i en 6 siders artikel med uddrag samt en anmeldelse.

Herunder invitationen til bogreception som pdf. Vi håber at se jer på lørdag, det er en stor dag for parisblog!

Kh.

  • Comments(2)//www.parisblog.dk/#post349

Lecture til den modeinteresserede.

BøgerPosted by Ane Rørdam Hoffmeyer Wed, April 15, 2009 21:58:58

Her er en lille guide til nogle af de gode steder at forsyne sig med blade og bøger, nye og gamle, om mode, design og dets lige:

Librairie Ofr Marais er en rigtig lækker forretning, er det en slags boghandel, egentlig? Ja det er det, men boghandel er ikke det første ord der falder én ind, når man ser Librairiet. De sælger bøger, blade og en lille smule papirvarer og arkitekttegnet legetøj. Man kredser om cool emner som moderne kunst, grafitti, avant-garde-mode, kunstfotografi, cool arkitektur... En rigtig cool smagsdommerbutik. 20, rue Dupetit-Thouars, Marais, 3.arr.

Comptoir de l'Image. Fin lille tætpakket forretning, der sælger nye og gamle bøger, blade og kataloger om mode, kunst og fotografi. 44, rue de Sévigné, Marais, 3.arr.

Les Archives de la Presse er en noget større forretning, med et fantastisk udvalg af ældre udgivelser om mode og kendte mennesker (Lady Di er vældig godt repræsenteret). Er du fx. interesseret i spadseredragter fra 50-erne, kan du bladre dig igennem stakkevis af Vogue o.a. fra denne periode. Sportmagasiner og filmplakater, kunstbøger m.m. kan man også finde. 51, rue des Archives, Marais, 3. arr. www.lesarchivesdelapresse.com

(Foto af Stuart McAlister fra La Galcantes hjemmeside)

Og så forlader vi endelig Marais: La Galcante, ikke så langt fra Louvre, er butikken til det ikke eksisterende Presse-museum. Dvs. samlingen findes, men midlerne til en permanent udstilling er ikke skaffet endnu. Indtil da sælges der ud af den del af samlingen der kan undværes, mens den uerstattelige del er gemt væk på depot. Her kan man købe originale illustrationer, postordrekataloger fra 70-erne eller en avis fra den dag man blev født. Tryksagerne er sirligt ordnet efter emner og mode er fint repræsenteret. 52, rue de l'arbre sec, 1.arr. www.lagalcante.com

  • Comments(0)//www.parisblog.dk/#post113

Librairie Gourmande

BøgerPosted by Jens Vestergaard Jensen Tue, March 24, 2009 21:39:18

Librairie Gourmande i nr 92/96 Rue Montmartre i det 2. Arr, er den absolut førende adresse i Paris indenfor mad/vin-bøger. I forretningen sælges der ikke bare de helt nyeste udgivelser indenfor feltet. Også ældre, gamle samt virkelige antikvariske rariteter forefindes på hylderne. Hvad med en original første-udgave af Edourd Nignons 'L'Héptameron des Gourmets? Jeg turde ikke engang spørge om prisen...

Der er også mulighed for at købe alskens magasiner. Foruden de kendte som RVF, Thuriès-Magazine og Étoile, er der virkelige fagblade: Chéf, Apicius, Rouge & Blanc...

Librairie Gourmande holder lukket søndage, åbent ugens andre dage fra 11.00 - 19.00. Se mere:

www.librairiegourmande.fr

Det er forretningen, hvor (os) mad/vin-nørder kommer valfardene til fra hele verden. Japanske kokkeelever, amerikanske 'Chefs' (som MED garanti er på et dyrt ophold på 'Cordon-Bleu'), volontørerer fra de parisiske toprestauranter, mad/vin-skribenter, journalister...

Librarie Gourmande havde tidligere til huse i Rue Dante i det 5. Arr. På grund af pladsmangel flyttede de nordpå for nogle år siden.

Jeg ved ikke om det er mig; men jeg syntes bedre om forretningen før. Jeg har købt rigtig mange bøger i den 'gamle', og ikke een eneste på den nye adresse! Blandt personalet/indehaverne er der desuden sket et generationsskift? I Rue Dante var der et par ældre 'Mesdames', som var nogle virkelige kapaciteter...

Det kan selvfølgelig også hænge sammen med at en meget stor del af de kogebøger der udkomer for tiden er FULDSTÆNDIG ens! Skåret over den samme molekylære læst, close-ups af 'flade' retter godt garneret med vilde(!) planter, detaljebilleder af gigantiske kokkebrigader i færd med hver deres minutiøse opgave (hvorfor er det forresten i denne her slags bøger, at man ALTID ser 'Chéf' ved sit skrivebord?). Derudover er det for mig et problem at man ikke kan se på maden, hvor i verden den pågældende restaurant ligger?!

Men Librairie Gourmande har ALT, så butikken kan anbefales. Om ikke andet så for at more sig over med-kundernes stigende strøm af begejstrede udbrud for hvert sideskift i en af de mange molekylære bibler.

  • Comments(1)//www.parisblog.dk/#post82

En rigtig specialist...

BøgerPosted by Jens Vestergaard Jensen Thu, February 19, 2009 22:03:03

'Librairie Armes & Collections'.

Denne fantastiske forretning ligger lige i nabolaget (selvfølgelig!). En kombineret bog/blad forretning der har specialiseret sig i alt læsestof der har med biler, traktorer, lastbiler, fly, militær-historie og våben at gøre. Adressen er Avenue de la Republique nr 19 i det 11. Arr. Der reklameres med at det er Europas største indenfor dets felt!

Indenfor er det da også et sandt slaraffenland for os nørder. Først og fremmest finder man stort set samtlige aktuelle franske bøger indenfor de respektive kategorier samt en del udenlandske udgivelser. Dernæst er forretningen også et slags antikavriat/byttebiks. Det betyder at der med lidt held kan dukke ældre, sjældne bøger op.

Og ikke nok med det, det er rigtig mange hyldemeter med alt hvad hjertet begærer af magasiner, ikke kun dem frisk fra trykken, men også gamle blade. Hvor finder man for eksempel 'Auto 1973 Édition Spéciale' med alle fotos äf Citroën Ami8 Break fra salon'en året før, eller lige nøjagtigt den udgivelse af 'Revue Camion' med en minutiøs gennemgang Citroën HY Camping. Det gør man hér!

Jeg måtte behærske mig, og nøjedes med at erhverve mig een bog til samlingen: E-T-A-I's 'La Citroën 2CV Fourgonnette' fra serien '...de Mon Père'. Det er den ultimative bog om 2CV-varevogne. Den glæder jeg mig meget til at gå igang med.

  • Comments(0)//www.parisblog.dk/#post37