En blog om mad, mode, m.m. i Paris.

En blog om mad, mode, m.m. i Paris.

En civiliseret naturoplevelse

NaturPosted by Ane Rørdam Hoffmeyer Fri, May 22, 2009 12:04:38

Det er forfærdeligt som Paris vokser fra os. Hver dag opdager vi nye ting vi bør undersøge og opleve. Det vil jo egentlig sige at vi hver dag bliver nødt til at forlænge vores Parisophold, men nu har vi en deadline der hedder 19. juli, så vi bliver vist bare nødt til at løbe hurtigt de sidste to måneder.

Nu viser det sig for eksempel at der ligger et very important kongeslot i Bois de Vincennes lige udenfor det 12. arr., dvs udenfor périphériquen. Ja det har godt nok ligget der siden 1100-tallet, men vi har beklageligvis været lidt périphérique-snobbede indtil for nylig, så vi kom først derud igår.

Vi kom ikke ind os se slottets mange bygninger indefra, men det er helt sikkert interessant og smukt (min yndlingsadjektivduo). Slottets kirke Sainte Chapelle er fantastisk smuk, det er arkitektur der inspirerer til religiøsitet.

www.chateau-vincennes.fr

På bagsiden af slotsområdet starter den enorme Bois de Vincennes. Det meste er ikke bois/skov i ordets tekniske forstand, men det findes dog. Her er store arealer med sportsanlæg, rugbybaner, en vélodrome (cykelbane) og ikke mindst Hippodrome de Vincennnes (hestevæddeløb), omdrejningspunktet i adskillige parisiske mænds liv.

I Bois de Vincennes finder man også La Ferme de Paris, hvor børn og andre interesserede kan få indblik i livet på et landbrug. På søndag er der uldtema og man kan se fårene blive klippet.

Den store parisiske ZOO der også ligger herude er lukket pga ombygning, men man kan gå i Parc Floral (entre 3 euro onsdage og weekender i sommermånederne) og gå rundt i friseret natur og besøge dufthaven, medicinhaven eller en af de mange pavilloner og drivhuse. Jeg anbefaler på det varmeste bonsai-pavillonen, der har en imponerende samling af gamle og oldgamle bonsaitræer. De plejes og passes i et lille værksted i pavillonen. Det må være muligt at se mesteren i aktion, men han (jeg gætter på at det er en han) havde fri igår da det var Kristi Himmelfart.

www.boisdevincennes.com

  • Comments(0)//www.parisblog.dk/#post188

Sommerfuglenyt (halvnyt)

NaturPosted by Ane Rørdam Hoffmeyer Fri, April 24, 2009 22:00:03

Lidt forsinket (2 uger) kommer her billedet af en sydeuropæisk svalehale, jeg så ved en elendig (til bilkørsel) grusvej ikke langt fra Mt Ventoux i Provence. Svalehalen er sjælden i Danmark, og jeg har ikke set en siden jeg var lille og ikke interesserede mig noget videre for sommerfugle, så jeg var meget glad for at finde denne eksotiske og smukke sommerfugl, og billedet er jo lige til et opslagsværk. Normalt flakser sommerfugle så meget at man ikke får en chance, men denne her sad vist bare og åd.

Vi så også en citronsommerfugl, der ikke findes nord for Provence, den hedder Gonepteryx cleopatra og er gul og orange og meget flot, men den var sådan en flakser, så det kan jeg ikke bevise.

  • Comments(0)//www.parisblog.dk/#post129

Efter branden

NaturPosted by Ane Rørdam Hoffmeyer Fri, April 03, 2009 22:03:29

Oh skræk. Oh ve. Deyrolle, en af mine absolut yndlingsforretninger i Paris er brændt. Ja det er godt nok en gammel nyhed, for det var 1. februar sidste år, men det er forfærdeligt alligevel. Deyrolle er en naturhistorisk forretning der sælger udstoppede dyr, fossiler, insekter på nåle, pressede planter og udstyr til at preservere dyr og planter selv. Den er grundlagt i 1831 og ligger i den mondæne Rue du Bac i det 7. arr.

Hele samlingen samt det fornemme enterieur med skuffedarier, glasskabe og montrer gik op i røg eller blev beskadiget, men ved indflydelsesrige venners hjælp er den museumsagtige forretning nu genopstået stort set som den så ud før. Dyrene er nye, eller det vil sige mange af dem er gamle, doneret af skoler, antikvitetshandlere, samlere m.m. Har du en udstoppet pelikan du ikke har plads til længere, vil Deyrolle rigtig gerne se på den.

Men hør nu her: Det er forbudt at tage til Paris uden at gå i Deyrolle og se den skrækkelig smukke fotoudstilling, der viser hvordan branden efterlod forretningen!

Jeg fik desværre ikke lov at tage billeder der kunne bevise det, men tro mig: Det er de smukkeste forkullede udstoppede dyr du nogensinde kommer til at se. Peter Greenaway, if You read this, You must see this exhibition: Deyrolle, 46 Rue du Bac, 75007 Paris!!

www.deyrolle.fr

  • Comments(2)//www.parisblog.dk/#post104

Sommerfugle i Paris

NaturPosted by Ane Rørdam Hoffmeyer Fri, February 06, 2009 16:56:26
Jeg har hørt at vejret hjemme i København er noget trøstesløst. Det er det ikke i Paris. Idag så vi to søvnige sommerfugle flakse rundt, hvilket giver mig anledning til at anbefale en af mine yndlingsforretninger Deyrolle.

Deyrolle er en historisk naturhistorisk butik. Her kan du købe dine fossiler, udstoppede dyr og biller på nåle. Hvis du ikke har mod på at investere i den udstoppede hest/løve/hundehvalpekuld kan de lejes. Men først og fremmest er her et imponerende udvalg af sommerfugle: Kig i skufferne og snak med de søde entomolog-nørder. Du kan sammensætte din egen lille samling sommerfugle og natsværmere og få dem sat fint ind i en kasse med glaslåg. 46 Rue du Bac, 7. arr.

Ovre i det 5. arr. er der til gengæld sket en entomoligisk katastrofe. Det naturhistoriske Museum, der råder over en enorm insektsamling, har for nogle år siden valgt at spare udstillingen af denne samling væk. Og er det ikke typisk? Jeg har besøgt mange naturhistoriske museer med fantastiske samlinger, der har gjort præcis det samme: Både i Paris, København, Berlin, New York og London satser man først og fremmest på det helt unge publikum, der vil have dinosaurusser, nogenlunde naturtro tableauer, interaktion og en stor fugleedderkop. Den gammeldags opremsende udstilling af store samlinger, som jeg elsker (men, må jeg indrømme, finder ret kedelig på Tøjhusmuseet i Kbh) er droppet og pakket ned i depoterne. Så hurra for Deyrolle og det milde vejr, så er det da trods alt muligt at se en sommerfugl i Paris.

  • Comments(0)//www.parisblog.dk/#post14