En blog om mad, mode, m.m. i Paris.

En blog om mad, mode, m.m. i Paris.

Lambrusco-nyt

VinPosted by Ane Rørdam Hoffmeyer Tue, January 10, 2012 10:30:37

Godt nyt: Fra i aften kan man skåle i Camillo Donatis vine på Restaurant Mêlée! Jeg er jo vild med Malvasia, hvis nogen skulle være i tvivl.

Det er Lieu Dit Vinimport der er så kære at starte en import. Mange tak. Og så lover jeg aldrig mere at stå og råbe op om Donati midt på Jægersborggade kl 12 om natten.

  • Comments(2)//www.parisblog.dk/#post374

Lambrusco

VinPosted by Ane Rørdam Hoffmeyer Fri, November 18, 2011 09:50:55

Hvad fanden er det for en teenager-i-firserne-overskrift tænker du måske. Og det er da rigtigt at det muligvis ville være mere passende at skrive om den forestående Beaujolais Nouveau weekend i Paris. Men hvis du er i Paris er der ingen risiko for at den nye Beaujolais går din næse forbi. Til gengæld kan du let gå glip af en endnu bedre flaske: Lambrusco fra Camillo Donati.

Lambrusco er mousserende vin fra Emilia-Romagna i det nordlige Italien. I Danmark er den mest kendt som en billig måde at blive fuld på, men hjemme i Emilia-Romagna er der anderledes status om navnet. Den du (ikke) køber i Fakta er lavet som sodavand med tilsat brus og er hvinende sød, den de beholder i Italien er eftergæret på flaske, og boblerne er opstået naturligt.

En sympatisk herre ved navn Camillo Donati laver biodynamisk lambrusco og anden vin, og det er lykkebringende drikke som man kender det fra franske biodynamiske vine.

Men det fåes ikke i Danmark (hvis det gør er jeg lutter øren), så hvis du er i Paris (eller naturligvis Norditalien) må du gribe chancen og smage en flaske. I Paris fåes den på den gode lille restaurant Rino (46 Rue Trousseau, 11. arr., 01 48069585), her skulle de både have hans Lambrusco og en anden fantastisk flaske, Malvasia, som lissom lambruscoen er både uklar hindbærfarvet, boblende og sød på den gode måde (hvordan er det lige vinfolket formulerer det?).

  • Comments(2)//www.parisblog.dk/#post373

'Vendanges'

VinPosted by Jens Vestergaard Jensen Thu, July 16, 2009 09:11:55

Hvis lysten til et godt glas Selosse-champagne melder sig her i sommervarmen i Paris, må den absolut billigste mulighed, være de lille vinbutik 'Vendanges', på hjørnet af Rue Muller og Rue de Clignancourt i det 18. Arr.

54 Euro for en flaske V.O eller Initiale... Slå den Krüff!

Derudover er sortimentet glimrende, bredt sortiment indenfor 'vin-nature'-genren, andre gode champagner, klassiske Bordeaux'er og spænde spiritus (hvis man er til den slags?). I det hele taget er prispolitikken meget sympatisk!

Og så er det jo rart, at den iøjenfaldende facade, af en eller anden grund, minder mig lidt om Luns. Den nye ejer af Luns, beskyldte jo efterfølgende (og det OFFENTLIGT til en sladder-journalist i en dansk avis!) Luns, for at have være ramponeret!

Der tog han nu helt fejl. Luns havde KARAKTER!

  • Comments(0)//www.parisblog.dk/#post319

'Verre Volé', del 2

VinPosted by Jens Vestergaard Jensen Sun, July 12, 2009 19:21:05

En del af Pfifferling's/Anglore's 'collection' 2007/08:

Tavel 2008: Er det sådan den 'oprindelige' vin fra Tavel bør smage/smagte? Den eneste vin med AOC i 2008 fra domainet. Er det en lys rødvin, eller en mørk rosé? Denne vin er indbegrebet af Anglore's stil: Balance, friskhed, drikbarhed, renhed...

Cuvée des Caprices, VDT (2007): For tiden den eneste hvide vin fra domainet. Grenache, chasselas (???). Meget 'bio', ekstremt uklar, nærmest med 'klumper'... Dufter meget typisk Anglore, men smagen er lidt mindre præcis!

Cuvée de la Pierre Chaude, VDT (2008): Nummer to i rødvinshierakiet (altså prismæssigt!) nedefra. Grenache, carignan(?), et vist form for 'garrigue'-præg (afdæmpet, stadig den typiske Anglore-stil). Meget læskende, og superfrugt.

Cuvée des Traverses, VDT (2008): Her er der mere struktur, mere syrah. Meget velduftende, men måske ikke så klar som de andre vine, behøver et lile år mere?

Der er stadig få flasker Domaine de l'Anglore 2008 tilbage på hylderne hos 'Verre Volé'. Så det er bare om at komme afsted...

  • Comments(0)//www.parisblog.dk/#post311

'Le Verre Volé', del 1

VinPosted by Jens Vestergaard Jensen Sat, July 11, 2009 21:47:47

Det her er en rigtig karle-adresse, en af de tungeste jeg kender i Paris:

'Le Verre Volé', i nr 38 i Rue Oberkampf i det 11. Arr.

De første par gange jeg gik forbi ( for længe siden, dette hér er nemlig også en af de adresser jeg har gemt til 'desserten') denne forretning, kunne jeg slet ikke finde 'Le Verre Volé (Og med det navn, var det vel også meningen?)!

Ret hurtigt gik det dog op for mig, at vinforretningen var placeret i en gammel charcutterie-biks, med lilla facade, i starten af Rue Oberkampf og faretruende nær, hvor vi bor!

Denne forretning er en af de få i Paris, der er lagerførende med Eric Pfifferling's fantastiske (jeg behøver vel ikke at skære det ud: l'Anglore: Stor saft!!!) vine.

Det siger vel nærmest sig selv, at sortimentet ellers er i særklasse?

'Le Verre Volé'/Oberkampf har åbent alle dage, dog lukket søndag eftermiddag og mandag formiddag.

  • Comments(0)//www.parisblog.dk/#post304

'Le Baron Rouge'

VinPosted by Jens Vestergaard Jensen Thu, July 09, 2009 15:52:27

'Le Baron Rouge' ligger i nr 1 i Rue Théophile-Roussel i det 12. Arr. Denne gade er en lille, 'mellem'-gade, der forbinder Aligre-pladsen (dén med markedet!) og 'Square Trousseau' (hvor der, ud over at være meget pariser-hyggeligt, også er en fantastisk, god legeplads?!) med hinanden.

Hvordan skal man beskrive 'Le Baron Rouge'?

Ja, først og fremest er det en vinbutik med et godt udvalg af flasker til rimelige priser, derudover er der mulighed for at købe et par vine ' èn vrac', altså i 'løs vægt', til priser fra 2.40 Euro (!) literen.

'Le Baron Rouge' er også en 'bar-a-vin'. Og det 'bar-a-vin' i ordets mest, oprindelige betydning. Her må (OG det bliver der gjort!) der serveres vin på glas fra om morgenen og (selvfølgelig også i løbet af dagen) UDEN, at der serveres mad til. Der er mindst 30-40 forskellige slags saft at vælge imellem?!

Dernæst er 'Le Baron Rouge' en slags bistro. Selve madserveringen er meget simpel. Bemærk at maden bestilles i baren hos en af de to 'patrons'! 'Rilletes', fiske-konserveres, charcutteries, skinker, oste, østers. Kort sagt, ALT, hvad man har brug for?

Der er ALTID propfyldt på 'Le Baron Rouge' og der er ALTID en meget fortættet 'ambiance'. Der er en god blanding af stamgæster, turister, vinnørder, lokale handlende, markedsfolk. Jeg vil tro at omkring halvdelen af de besøgende er på kind-kys med de to 'patrons'? Stedet benyttes som et mødested til 'apéro', eller efter-arbejde glas. Husk på at 'Le Baron Rouge' lukker klokken 22.00!

Hardcore vin-nørder vil måske indvende at selve kvaliteten af de udvalgte vine på 'Le baron Rouge' ikke er helt i top? Der kan måske være noget om det? Men man skal huske på, at vin ikke ALTID skal gradbøjes og 'rates'. Vinene på 'Le Baron Rouge' er meget rimeligt prissatte, glimrende, stammer fra mindre profilerede producenter og passer perfekt ind i stedets u-prætentiøse rammer. Det der især slår mig på 'Le Baron Rouge', er den selvfølgelighed det hele foregår med. Stedet ER vin, de to 'patrons' (OG resten af personalet!) elsker vin, gæsterne kommer for udelukkende at drikke vin...

  • Comments(0)//www.parisblog.dk/#post292

'Cavistes' x 4!

VinPosted by Jens Vestergaard Jensen Wed, July 01, 2009 12:13:56

'La carte des Vins' ligger på hjørnet af Boulevard Beaumarchais og Rue du Pasteur Wagner i det 11. Arr. Det er en forholdsvis ny forretning, indviet i maj måned. Et meget imponerende hjørnelokale, højloftet med eksemplariske vinhylder i gedigent træ. Udover et fint udvalg af diverse oeno-gadgets (glas, karafler, bøger, 'Le Nez du Vin'-serien...), bredt udvalg af spiritus (en lang stribe Daroze-Armagnac, årgangs-calva'er og sjældne Single-Malts (hvis man kan lide dét?)) er vinsortimentet ret bredt: Klassificerede Bordeaux-vine, Deutz , mange ½-flasker, også champagner, især nord-Rhône er godt repræsenteret: Vernay, Voge, jaboulet, Gérin.... 'La Carte des Vins' hlder lukket søndag eftermiddag og hele mandagen.

'Cave St. Antoine' ligger i nr 95 i Rue St. Antoine i det 4. Arr. Det er en ret lile forretning, centralt placeret på denne travle handelsgade. Udover et meget bredt udvalg af dagligdagsvine, 'vins de proprièté' til rimelige priser og 'cidre artisanal' sælges sværvægtere som Domaine de Chevalier, Clos des Lambrays, Billecart Salmon... 'Cave St. Antoine' holder lukket mandag formiddag.

'Caves du Marais' ligger i nr 64 i Rue Francois Miron i det 4. Arr. Denne butik er meget imponerende. Nærmest som en mørk kælder, propfyldt med flasker og vinkasser. Det er det klassiske sortiment der er i højsædet her! Mere end 1200 referencer af vin og omkring 300 typer spiritus! Man er efterhånden også begyndt at tage 'vin-nature/bio' alvorligt, og arbejder målrettet på at skrue op for antallet af disse vine. Nogle udenlandske vine har sågar fundet vej til hylderne/kælderen! Kælderen er et kapitel for sig, idet selve butikslokalet et meget lille og således kun tillader at udstille én flaske af hver! Leroy, Roty, Engel, Esmonin, Dauvissat, Richaud, Beaucastel, Brochet.... 'Caves du Marais' holder lukket søndag og mandag.

'C.A.V.E Estève' ligger i nr 10 i Rue de la Cerisaie i det 4. Arr. Denne vinbutik er moderne indrettet, med fancy stål/glas arrangementer til flaskerne, monstrøst kølesystem i HELE lokalet og lækker belysning. Man reklamerer med flere end 500 vine i sortimentet, godt udvalg af shampagner, Deiss, Zind-Humbrecht, Fevre, Domaine du Cros, St. Cosme, J. P. Brun samt mange deciderede (og DYRE!) topvine (hvad med Ch. Mouton-Rotchild 1986 til 900 Euro?), Derudover er der et godt udvalg af flasker i store formater, mange magnums, men også nogle rigtig store. Endelig er der bagerst i butikken indrettet et slags 'smage-bord', hvor der afholdes foredrag/timer i den ædle kunst, at kune 'dégustere'! 'C.A.V.E Esteve' holder lukket søndag og mandag formiddag.

  • Comments(0)//www.parisblog.dk/#post279

'Paris Terroirs'

VinPosted by Jens Vestergaard Jensen Fri, June 19, 2009 23:14:25

Denne glimrende 'caviste' ligger i nr 68 i Rue Jean Pierre Timbaud i det 11. Arr. Rue Jean Pierre Timbaud er en af de gader jeg går i oftest, idet Betty's 'halte-garderie' (!) ligger i samme gade, længst ude, nær 'Belleville'. Jeg har været fristet af butiken mange, ikke mindst på grund af det forpligtende (og nærmest geniale ?) navn: 'Paris Terroirs', men ikke kigget indenfor, før i dag.

'Paris Terroirs' har et glimrende udvalg, især med vægt på små, uforpligtende bio-vine og 'bières-artisanales' Dertil kommer klasikkere som vine fra Souhaut, Morgat, Estezargues....

  • Comments(0)//www.parisblog.dk/#post249

'la Loire se jette à Paris'

VinPosted by Jens Vestergaard Jensen Sun, June 07, 2009 22:32:13

I lørdags afholdt 'Caves Augé' den næstsidste (og jeg ved allerede nu, at jeg IKKE kan komme til den sidste!) smagning i rækken af arrangementer her i foråret/forsommeren. Denne gang handlede det om vin fra Loire, altså Sancerre, Anjou, Chinon, Bourgeuil og den slags...

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at disse vine ikke hører til blandt de flasker jeg åbner ofte og at dette område ikke ligefrem er min 'Cours Central'. Jeg ved heller ikke om jeg havde en mindre motiveret 'smage-dag' end sædvanligt? I hvert fald fornemmede jeg IKKE den samme intensive stemning, som ved 'Cave Augés' forrige arrangementer?

Mosse, Breton, Riffault, Nicolas, Puzelat, Lenoir, Villemade......

Jeg havde desværre indtrykket af, at producenterne ikke rigtigt var til stede, for optagede af, at tale/drikke (?) indbyrdes og ikke formidlende nok. Enten om man vil det eller ej, så er et arrangement som dette af folkelig art, med deraf mere eller mindre velplacerede (dumme) spørgsmål fra de besøgende. Kan man ikke håndtere dette, bør man, efter min mening, blive hjemme i kælderen. Det nytter IKKE at henvise (ingen nævnt/ingen glemt) til sit eget 'domaines' hjemmeside, for svar på basale spørgsmål, fordi man efter 4 (fire!) timers udskænkning er 'uh sååå træt'!

To 'vignerons' skildte sig ud i positiv retning:

Christian Chaussard's (som dog allerede var taget hjem igen da jeg kom) hvide Jasnières 'Kharakter' samt den røde Côteau de Loir 'Mortiers'. Begge vine præcise og samtidig meget parfumerede.

Olivier Lemasson fra Domaine Les Vins Contés, præsenterede 4 vine, alle vdt: 'P'tit Rouquin' (vistnok 50-50 gamay & Pinot N), let og drikbar. 'Gama Sutra' (Gamay vv) rigtig god, ren. 'Pinoir de Soif' (Pinot Noir) læskende og meget fin bær-frugt. 'Cheville de Fer (Côt) mere tyngde og bitterstof. (!!!)

  • Comments(0)//www.parisblog.dk/#post231

Champagne de Vignerons 'Pouêêêttt!!!'

VinPosted by Jens Vestergaard Jensen Fri, May 29, 2009 12:30:02

I går, torsdag den 29. maj, afholdt 'Caves Augé' endnu en spektakulær smagning i rækken af uhøjtidelige forårs-smagninger. Denne gang var der fokus på champagner fra 'Récoltants-Manipulants'. Stjernen over alle 'Récoltants-Manipulants', Anselme Selosse var naturligvis også med.

Derudover kunne man smage bobler fra følgende producenter:

Vouette et Sorbée (god Blanc d'Argile og super, kompleks Saignée de Sorbée), Jerôme Prévost, Larmandier bernier (meget præsis VV Camant og utrolig mørk,vinøs Rosé de saignée, den mest 'røde' champagne jeg til dato har smagt!), Gimonet (god Spécial-Club 99 og specialiteten (for dem) Paradoxe), Ulysse Colin (fik desværre ikke smagt), Drappier (Quator på de fire 'vieux cépages' og rigtig god 'nature sans soufre', Jacquesson (Avize 2000 og en perfekt moden 97 'vintage').

Og hvad med Selosse? Verdensstjernen, der om nogen, har været med til at skabe 'champagne-de-vignerons' og som for nylig har sagt farvel til biodynamikken, fordi man 'ikke komer nogen vejne med 'les gestes répétifs...''!

Der er IKKE tvivl om at Selosse's vine er i særklasse. Seneste 'dégorgement' af 'Initial', meget typisk 'house-style', en fin, præcis og meget lang 'Rosé' (assemblage, altså med tilsat stille, rød vin), 'Contraste', rig, kraftig og kompleks og til sidst en snigpremiere på den længeventede Avize 1999, som på alle måder levede op til forventningerne, den bliver lige så stor som den fantastiske 1988'er.

Men dels er priserne efterhånden kommet op på et meget højt niveau og dels er det tankevækkende, hvordan smagerne ved arrangementer af denne art prioriterer. Der var hele tiden lige så mange mennesker ved Selosse's tønde alene, som samtidig ved alle de andre producenters! Og Madame Selosse levede godt op til stjerne-statusen ved at kindkysse med de amerikanske 'surfer-sommeliers!' (i stramme, hvide Prada-jeans OG med medbragt Riedel-glas!) som Selosse-familien tidligere på året traf på deres promotion-tour 'over-there'...  • Comments(0)//www.parisblog.dk/#post206
Next »