En blog om mad, mode, m.m. i Paris.

En blog om mad, mode, m.m. i Paris.

Kageform

Udstyr og materialerPosted by Ane Rørdam Hoffmeyer Sun, August 01, 2010 16:46:48

Vi var også lige et smut forbi Dehillerin for at se på nyt udstyr til Restaurant Mêlée. Her kan man som sagt få alt hvad hjertet begærer af køkkenudstyr, også ting man ikke vidste man begærede. Hvad med denne 1 meter og 20 høje kageform fx? Den er så stor at den ikke engang kan være på billedet.

E. Dehillerin, hjørnet af Rue Rambuteau og Rue JJ Rousseau.

  • Comments(2)//www.parisblog.dk/#post342

Stoffer.

Udstyr og materialerPosted by Ane Rørdam Hoffmeyer Tue, July 07, 2009 22:35:24

Det er jo ingen hemmelig er der er sindsyg mange stoffer i modebranchen, men hvor får man fat i dem når man er i Paris?

Ja mange af stederne har jeg jo været igennem i tidligere indlæg (se samme kategori), men her kommer lige et par stykker mere:

Rue de Cléry er en af mange stofgader, hvor der sælges engros, men i nr. 44 i Generaldiff kan du også køber mindre stykker. Forretningen ser ikke imponerende ud, men pludselig får man øje på en rulle her og en rulle der, der udstråler en helt anden kvalitet, og ganske rigtigt: Printet silke og fin uld der blev til overs fra Lanvins skrædderier er endt her i mylderet af polyester. Spændende...

Skal det være rigtig billigt så prøv Toto, der ligger adskillige steder i Paris. Det minder lidt om Jysk (Sengetøjslager), men man kan være heldig og finde noget man kan lide, og så er det helt sikkert billigt. 5 og 49 Boulevard Barbès, 7 Place de la Madeleine (til stor ærgrelse for de fine naboforretninger, går jeg ud fra) m.fl.

Til sidst en boghandel der fortjener sit eget indlæg, men nu bare bliver nævnt i hast uden billede, undskyld. Mode...Information er en forretning der sælger tryksager om mode og lignende. Bøger, magasiner, trendhæfter, farveskalaer, tilskæringsmanualer og hvad ved jeg. En fin forretning, hvor man kan bruge meget tid. 52, rue Croix des Petits Champs, 1. arr. www.modeinfo.com

  • Comments(2)//www.parisblog.dk/#post290

Køkkenudstyr?

Udstyr og materialerPosted by Jens Vestergaard Jensen Mon, May 25, 2009 14:35:32

Hvis man er på jagt efter professionelt køkkenudstyr og allerede har besøgt 'Déhillerin', Rue Coquellière i det 1.Arr. (se tidligere indlæg!), er der andre muligheder.

Det er måske på sin plads, at nævne at ekspedienterne hos 'Déhillerin' af og til er lige lovlige 'friske' i det. Selve måden at blive ekpedieret på kunne faktisk være meget tiltalende, med den direkte kontakt mellem sælger og kunde. Det er et levn 'comme l'autrefois', fra tiden med hallerne lige om hjørnet. Som kunde kan man ikke blive ekspedieret af hvem som helst blandt personalet. Ekspedienten udser sig en kunde, og kunden forventes at udse sig en ekspedient.

Det kan selvsagt give nogle misforståelser, idet hierakiet blandt ekspedienterne er RET tydeligt, og fordi disse forsøger at etablere et slags hieraki blandt kunderne (hvoraf langt over halvdelen er ikke-fransktalende)! Er man blevet FOR vant til udenlandske een-gangskøbende kunder? Til tider bliver det nærmest gøgl-agtigt, med indstuderede diskussioner blandt ekspedienterne der lader som om de er blevet fornærmet af enten en kollega eller kunden, samt en masse ritualer der ikke helt rigtigt er til at finde ud af...

Men jeg vil dog understrege at sortimentet hos 'Déhillerin' ER fantastisk!

Hos 'A Simon' og 'Bovida', lige om hjørnet fra 'Déhillerin' (gå nordøst-på ad Rue J.J. Rousseau, til krydset ved Rue Monmartre og Rue Étienne Marcel) ligger disse to, velrenomerede forretninger. Sortimentet er stort set det samme disse to steder som hos 'Déhillerin', en tand mere tidssvarende måske?

  • Comments(1)//www.parisblog.dk/#post196

Stofgiganterne

Udstyr og materialerPosted by Ane Rørdam Hoffmeyer Fri, May 15, 2009 13:53:54

Jeg har tidligere nævnt området omkring Place St Pierre, hvor stofforretninger og merceries ligge tæt. I princippet kan man få alt hvad hjertet begærer af stof, tråd, syudstyr, bånd, klunker osv., meen, selvom udvalget er enormt synes jeg, der langt mellem snapsene. Jeg faldt dog over dette fantastiske print og lover ikke at sy en skjorte til mig selv af det.

De to største forretninger La Reine og Dreyfus er hhv ca 80 og ca 60 år gamle. La Reine har masser af Liberty-stoffer, hvis du ikke er blevet træt af dem endnu, og her kan du også finde Eiffeltårnsprintet. Dreyfus råder over 2500 kvadratmeter fordelt over 6 etager, så her kan du helt sikkert også finde et eller andet du kan bruge.

www.tissus-reine.com, www.marchesaintpierre.com

  • Comments(0)//www.parisblog.dk/#post177

Køkkengrej

Udstyr og materialerPosted by Ane Rørdam Hoffmeyer Wed, April 15, 2009 22:45:19

Hvis du godt kan lide godt køkkenudstyr og nogen gange tager til Paris, ved du sikkert at du bør tage i E. Dehillerin og ekvipere dig. Men du kan også tage op til metrostationen Stalingrad (som jeg mener man, af respekt for russerne, burde omdøbe til Volgograd) og gå i KAWA. Det er en stor forretning der forsyner asiatiske restauranter med alskens udstyr, men selvom man kan købe spisepinde i 1000-styks pakker, er det også muligt at købe et enkelt sæt fest-pinde. Deres gryder og pander er superfede, og så er de meget stolte af deres kinesiske te. Jeg har ikke smagt den endnu, men overvejer at bestille en gratis vareprøve på deres hjemmeside... 3, Place de Stalingrad, 10.arr. www.kawa.fr

E. Dehillerin, 18, rue Coquilliere, 1.arr., lige ved Les Halles, www.e-dehillerin.fr

  • Comments(0)//www.parisblog.dk/#post114

En lille guide til alt om håndarbejde. Redigeret 15.4.

Udstyr og materialerPosted by Ane Rørdam Hoffmeyer Wed, April 08, 2009 15:17:26

Her er nogen adresser der er værd at kende, hvis man godt kan lide at sysle, strikke, tegne, sy eller lignende.

i.e. er en lille smuk butik eget af et japansk-fransk-nepalesisk par (de er altså kun to). Her kan man købe børnetøj og matchende dukketøj, legetøj og andet udstyr. Og så kan man købe de smukkeste og festligste printede metervarer. (Tina L.B., if you read this...). 128 rue Vieille du Temple, 75003 Paris. www.ieboutique.com

Bon Marché er et af de bedste steder at få et overblik over modebilledet, men forlader man de eksklusive mode-etager og bevæger sig højere op i huset, kan man på 4. sal snuse rundt i en stor håndarbejdsafdeling. Her køber Paris' damer/koner garn, nåle, sakse, brodereopskrifter, Libertystoffer m.m.m.

La Droguerie er en stor garnforretning i rue du Jour lige ved Hallerne. Der er mange forskellige kvaliteter i mange smukke farver. Garnerne er produceret af La Droguerie selv, og de har også fine opskriftbøger i eget navn.

Place St Pierre, rue Livingstone og flere gader lige der omkring, lige forneden af den stejle park der går op til Sacre Coeur (er det særlig klart det her?), øh jeg tabte tråden... Altså i de gader er der masser af kæmpestore og mindre stofforretninger, mercerier og lignende. Her er både masser af polyester og også nogle finere ting.

Sennelierbutikken åbnede i 1887 her på Quai Voltaire overfor Louvre. Det er en yderst fristende butik. Heldige, alle de der kan tegne, og derfor har brug for at købe lækre fedtfarver fra tid til anden. Alle de farver...suk.

Rougier et Plé er Paris' svar på Panduro hobby, og den er vældig imponerende. Man kan vælge og vrage i et enormt udvalg af maling, papir, tegneredskaber, støbe-udstyr og hvad ved jeg. Fire etager har de på hjørnet af Boulevard des Filles du Calvaire og rue Commines.

Ultramod er et fint gammelt mercerie, hvor en stor del af varerne stammer fra et oldgammelt lager. Jeg ville undgå at købe antik bomuldstråd, det holder ikke, men de gamle bånd fx grosgrain og fløjl, der fåes i et utal af farvenuancer og bredder, helt op til 50 cm., er ikke til at stå for. Igen er problemet: Hvad pokker skal man bruge dem til? Der sælges også materialer til hattefremstilling, fx alle mulige interessante afstivningstyper og træ-læste til at forme hattene på. 3 og 4 rue de Choiseul, 75002 Paris

Entrée des Fournisseurs er et andet velekviperet mercerie, der sælger garn, knapper, bånd (jeg anbefaler de smukke sildebensvævede bomuldsbånd og grosgrainbånd), lidt metervarer, diverse redskaber og gode opskriftbøger til syning og strik. 8, rue des Francs Bourgeois, i en baggård i hjertet af Marais, 3.arr.

Og lad mig lige slutte af med et lidt tvivlsomt tip: Man kan købe dejlige gamle industri-symaskiner og overlockere (Juki og andre slidstærke mærker) i en støvet forretning i rue d'Hauteville i det 10. arr. Desværre ved jeg ikke lige hvad nr. og jeg har heller ikke snakket med nogen derinde, gik bare forbi en dag for en måneds tid siden, men hvis nogen har brug for mere info om den sag, suser jeg straks hen og undersøger sagen til bunds!

  • Comments(0)//www.parisblog.dk/#post107

Parisblog i Politiken

Udstyr og materialerPosted by Ane Rørdam Hoffmeyer Wed, March 18, 2009 10:10:04

Kære læser,

Hvis du var så uheldig at gå glip af min artikel om knappespecialisten Eric Hebert i søndagens Politiken, kan du læse den her:

http://politiken.dk/tjek/rejser/rejserguider/guiderstorbyferie/article668922.ece
http://politiken.dk/tjek/rejser/rejserguider/guiderstorbyferie/guiderstorbyart/article669068.ece

Og må jeg også have lov at henlede opmærksomheden på et tidligere blogindlæg: Årgangspolyester om samme emne.

  • Comments(0)//www.parisblog.dk/#post72

Årgangspolyester

Udstyr og materialerPosted by Ane Rørdam Hoffmeyer Thu, March 05, 2009 22:44:37

Hvad er det for nogen gennemtyggede lakridser, tænker du måske, men sig det ikke til nogen. Du skulle jo nødigt afsløres som total ignorant. Dette er et kort med vintage knapper fra 1960-erne, hver af dem er startet som en lille polyesterskål. Skålen er blevet fyldt op med flydende polyester, der er vredet rundt, mens den stadig var varm. Derefter er knappen sprøjtemalet ad to omgange og en lille øsken er monteret på bagsiden. Sidenhen er den blevet syet fast på et lille kort sammen med de 11 andre knapper. Alt er gjort i hånden og alle knapperne er en lille smule forskellige. Hvis man skulle genoptage produktionen nu, ville knapperne komme til at koste omkring 70 kr. stykket. Så er 12 euro dusinet jo ikke så galt, og hvis du stadig ikke kan lide dem, er der en mio. andre at vælge imellem hos Europas førende vintage knappe-specialist, Eric Hebert, der hver weekend sælger ud af samlingen på loppemarkedet ved Porte de Vanves.
Læs historien om ham på søndag i rejsesektionen, hvor jeg har min debut som avisskribent og pressefotograf i et hug.

  • Comments(1)//www.parisblog.dk/#post60

Opinel

Udstyr og materialerPosted by Jens Vestergaard Jensen Sun, February 08, 2009 19:49:03

Opinel er en af klassikkerne indefor foldeknive. I starten af det 19. århundrede begyndte en vis M Opinel at få succes i sin lille smedje i Savoyen. Det førte til Joseph Opinel i 1890 grundlagde en decideret knivfabrik i Chambéry. Opinel-familien bestod udelukkende af smede og stort set alle familiemedlemmer blev involveret i fabrikken på en eller anden måde. Fabrikken er stadig familieejet.

Knivens design, udformning og materialer er stort set de samme som Josephs prototype fra 1890. 9eren, som jeg bruger, er med blad af 'Carbon'-stål, ellers er de fleste typer med rustfri stål. Ud over den klassiske foldekniv i et utal af størrelser kan man få alt muligt specialværktøj: Til svampeturen, til at plukke æbler, til havearbejde, proptrækker, med savtakker......

Opinel-knivene kan købes i alle velassortiserede isenkræmmmere og køkken-specialforretninger, selv en 'Tabac' af en vis kaliber fører et par modeller. I Paris kan BHV Rivoli i nr 14, rue du Temple i det 4 arr. anbefales, ellers er der jo altid Dehillerin......

I Paris er der flere lejligheder til at hive Opinel'en op af lommen. Den kan anvendes som skruetrækker i den situation man lige mangler en. Den er glimrende til at skrælle frugt med til kræsne børn. Den er fortrinlig til at skrabe kalk af med. Den er u-undværlig på picnicturen, hvor et par 'Baguettes-Trad' og lidt skinke forvandles til et par gode sandwich. Den klarer sågar åbningen af friske kammuslinger i skal......

se mere www.opinel.com

  • Comments(0)//www.parisblog.dk/#post17