En blog om mad, mode, m.m. i Paris.

En blog om mad, mode, m.m. i Paris.

Racing Métro 09/10!!!

SportPosted by Jens Vestergaard Jensen Mon, June 29, 2009 19:52:42

'Et Toi........ Tu Signes?'

Chabal stiller dette spørgsmål over det meste af Paris i øjeblikket, på busser, i aviser, i metroen....

Chabal fremhæver syv gode grunde til at anskaffe sig et sæsonkort:

1: 'Top 14' og Europa-cup'en, 2: Et fantastisk, nyt hold, 3: En historisk 'club', 4: En legendarisk spilletrøje, 5: Sæsonkort-priser fra 77 Euro, 6: Overdækkede tribuner, 7: 16 hjemmekampe på stadiet i Colombes.

Det drejer sig naturligvis om sæsonkort til næste sæson af 'Top 14'. Og i dette tilfælde, altså sæsonkort til VORES hold, Racing Métro 92. Jeg har selvfølgelig overvejet, at anskaffe mig et sådant sæsonkort, men i og med at 'Top 14' først går igang i slutningen af august (og først er færdigspillet i slutningen af maj 2010!), har jeg droppet ideen.

En ting er dog sikker, jeg vil forsøge at tage til Paris, når Racing tørner sammen med Stade Francais. Enten spilles kampen på stade de France eller også hjemme i Colombes. Det bliver et 'véritable CLASH!'.

'Vive le Top 14, Allez! Racing!'

  • Comments(1)//www.parisblog.dk/#post276

TOP14, 'La Finale!'

SportPosted by Jens Vestergaard Jensen Sun, June 07, 2009 09:05:42

USA Perpignan - ASM Clermont Auvergne: 22 - 13

Perpignan slog sent i går aftes Clermont 22-13 i årets finale i Top14. Finalen spilles, traditionen tro, her i Paris på 'Stade de France'. For en gangs skyld blev finalen spillet uden deltagelse af, et af de sædvanligvis dominerende hold i Top14, nemlig Biarritz, Toulouse og Stade Francais. Finalen skulle altså afgøres mellem outsiderne fra Clermont og sæsonens, måske stærkeste(?) hold, 'Les Catalans' fra Perpignan.

'Ils sont où? Ils sont où? Ils sont où les Catalans? Ils sont où les Catalans? Ils sont où?.....'

Jeg tog metroen, 13'eren, nordpå for at komme op til 'Stade de France'. Metroen var ikke bare meget fyldt, men ekstremt fyldt med tilhængere af de to hold på vej til kamp. I min 'waggon' var det fansene fra Clermont der fyldte mest. De råbte/skreg hele repertoiret af slagsange, hoppede i takt så hele metroen gyngede og fyldte faktisk hver en krog af metroen. Men hver gang en eller anden passager (altså en ikke-tilhænger!) skulle ud (og det var rigtigt svært!), banede fansene vejen på fornemste vis. Der var GOD stemning i den metro! Vel ankommet i St-Dénis, var der lige tid til at proviantere i een af de mange 'Snacks' på pladsen foran 'Stade de France': 'Sandwich Mérguez/1664'!!!

Det skulle hurtigt vise sig, hvor 'Les Catalans' var henne!

Efter en nervøs 1. halvleg, hvor begge hold var forsigtige og spillede meget lige (Perpignan var bagud 6-10 ved pausen), kom der gang i den i 2. halvleg. Perpignan angreb straks fra første fløjte af de sidste 40 minuter, herefter fulgte nogle meget spændende minuter, perpignan fik overtaget og bragte sig komfortabelt foran. Hen mod slutningen af kampen reducerede Clermont, men rigtig spændende blev det ikke mere. Perpignan vandt kampen og blev hyldet som 'Champions de TOP14 2009' på 'Stade de France' af samtlige (!) 79206 tilskuere. Der var en fantastisk 'ambiance' under hele kampen.

Det var en stor oplevelse! Samtidig er det en påmindelse om, hvad der venter i sæsonen 2009/10. Prøv at tænke på de 'Clashs de Paris' mellem 'Stade-Francais' og 'Racing Métro', som givetvis også skal spilles hér på 'Stade de France'. Det bliver stort! Derudover er både Perpignan og Clermont opsatte på at gøre det godt igen, samtidig med at Toulouse og Biarritz må være sultne?

Jeg var blevet inviteret til denne finale af Stéphane Picard, der nærmest har påtaget sig rollen som min rugby-mentor. Stéphane havde GODE billeter i presse-afsnittet, hvor vi havde perfekt udsyn. Stéphane kom med kommentarer, uddybede forskellige detaljer i kampen og havde desuden iført sig den karakteristiske, lyseblå Perpignan-support-trøje. Jeg ved ikke, hvordan Stéphane vil håndtere det, at støtte flere hold samtidigt næste sæson? Men i går vandt VI!

Merci, Beaucoup, Stéphane!

2009/10 sæsonen i Top14 starter igen i slutningen af august. Programmet foreligger ikke endnu, men der bliver rift om billetterne til de store kampe...

  • Comments(1)//www.parisblog.dk/#post228

Racing-Métro 92...

SportPosted by Jens Vestergaard Jensen Thu, April 30, 2009 21:38:32

Racing er nu sikre på en plads i Top14 næste sæson! På lørdag 02.04 spilles den sidste runde i den ordinære udgave af ProD2. Forude venter så de skæbnesvangre oprykningskampe (for holdene placeret 2-5) samt selvfølgelig nedrykningskampene. Men Racing slipper med førstepladsen i ProD2 for disse nervepirrende alt/eller-intet kampe, og rykker direkte op i Top14.

Man er allerede nu begyndt at se frem til næste sæsons store 'clash', Pariser-derby'et mellem Racing-Métro 92 og Stade Francais. For første gang i mange år er to hold med rødder i Paris begge i Top14 samtidigt. Tænk allerede nu på at reservér til kampene på henholdsvis Stade de France og Stade Yves Manoir!

Spiller-oprustningen for de enkelte hold er ligelesed i fuld gang. Racing har netop skrevet kontrakt med den unge, syd-afrikanske verdensmester Steyn, der er en yderst alsidig spiller (magter alle pladser fra 10-15!).

Og i dagens udgave af 'Le Parisien', på forsiden (selvfølgelig!), blev Nallet og Chabal præsenteret i Racing-trøjer. Det er altså to af de helt tunge karle i rugby'en....

Vi har naturligvis indkøbt lidt udstyr og Betty er så småt begyndt at vænne sig til den lidt pudsige facon på bolden. Hun har i hvert fald temperamentet i orden til en god omgang 'melée'...

  • Comments(1)//www.parisblog.dk/#post146

Racing Metro 92

SportPosted by Jens Vestergaard Jensen Sun, April 19, 2009 00:35:55

Vi vandt (igen!): 35-13

'Duyduyduyduydudududedudoliii....OLÉ!!!

Forestil Jer et spansk-klingende messing-band for fuld udblæsning (og samtidig duften af merguez, fritter, cigaretter og øl i plastikbægre)!!! og så en 5-6000 fans der skriger: OLÉ!!!

Racing har gjort det igen, banket endnu en af modstanderne i Pro D2 sønder og sammen. I denne omgang gik det ud over Auch fra departementet Gers i syd/vest. Godt nok ligger Auch kun placeret som nummer 12 ud af de 17 hold i Pro D2, men da vi var på besøg i Gers tidligere på sæsonen, fik vi stryg!

Denne gang var der aldrig tvivl om udfaldet af kampen. Racing var overlegne fra start til slut. De 15 fra Auch bør være mere end glade for, ikke at have lidt et endnu større nederlag.

Med 4 'essais' og en scoringsprocent nær de 100 på samtlige spark for Racing, var det en sand fornøjelse at følge kampen.

Pas på Top14, vi er der næsten...!

'Duyduyduyduydudududedudoliii....OLÉ!!!

  • Comments(0)//www.parisblog.dk/#post120

Respirez PROfondement!

SportPosted by Ane Rørdam Hoffmeyer Mon, February 16, 2009 22:39:51

(Med fare for at gå Bridget Jones i bedene)

Jeg er til yoga for første gang i Chaps, et god smag holistisk center for pilates og sundhed, der er populært blandt dansere og sportsfolk. Yogalæreren, der er en benet og muskuløs mand med rastahår og hinduistiske tatoveringer kommer hen til mig. Jeg prøver at stå ligesom de andre. " Du skal have knæet lidt længere frem." Jeg drejer foden lidt. "Nej knæet skal lidt frem!" Jeg drejer foden endnu mere. Han træder mig over tæerne så jeg ikke kan dreje dem mere og skubber mit knæ lidt frem.

Jeg savner nogle anatomiske gloser på fransk. Nej faktisk savner jeg en hel del på fransk, men nu får jeg forhåbentlig snart styr på anatomien, for jeg har tænkt mig at komme i Chaps indtil flere gange om ugen. Her den første gang kan jeg dog godt synes at sprogforvirringen og nervøsiteten lissom modarbejder det dybe åndedræt og roen, som læreren taler om.

Luk øjnene! Respirez profondement! Jeg står med strakte ben og hovedet nede ved skinnebenene (næsten). Jeg holder en hånd på hver albue og trækker vejret dybt med lukkede øjne. Da jeg efter nogen tid får spottet til siden, står resten af klassen med rank ryg og er igang med en ny slags vejrtrækning. Nå, der skal mere til at gøre mig flov, jeg er jo også i fuldstændig harmoni efter en hel times yoga.

Tjek min yoga pilates skole på www.lasalleparis.com og hvis du er i Paris kan du tage en prøvetime til 15 euro.

  • Comments(0)//www.parisblog.dk/#post30

Rugby

SportPosted by Jens Vestergaard Jensen Sun, February 15, 2009 22:13:58

'Racing Metro 92' - 'Agen': 32- 28

Picard-brødrene havde været så venlige at invitere mig til rugby-matchen mellem Racing og Agen. Kampen blev spillet på racings hjemmebane 'Stade Yves du Manoir', det gamle olympiske stadion i Colombes i den nordvestlige udkant af Paris. Racing og Agen er to af topholdende i det der hedder Pro D2, anden division af professionelle rugbyspillere i Frankrig. Racing fører divisionen og med elleve spillerunder tilbage af sæsonen er det ved at være alvor. Racing kan få en plads blandt Frankrigs bedste i Top14 næste sæson. Fordelen ved et ret lille stadion er at man er tæt på spillet og rigtig kan høre tacklingerne!

Vi vandt 32 - 28!

  • Comments(0)//www.parisblog.dk/#post28