En blog om mad, mode, m.m. i Paris.

En blog om mad, mode, m.m. i Paris.

En lille guide til alt om håndarbejde. Redigeret 15.4.

Udstyr og materialerPosted by Ane Rørdam Hoffmeyer Wed, April 08, 2009 15:17:26

Her er nogen adresser der er værd at kende, hvis man godt kan lide at sysle, strikke, tegne, sy eller lignende.

i.e. er en lille smuk butik eget af et japansk-fransk-nepalesisk par (de er altså kun to). Her kan man købe børnetøj og matchende dukketøj, legetøj og andet udstyr. Og så kan man købe de smukkeste og festligste printede metervarer. (Tina L.B., if you read this...). 128 rue Vieille du Temple, 75003 Paris. www.ieboutique.com

Bon Marché er et af de bedste steder at få et overblik over modebilledet, men forlader man de eksklusive mode-etager og bevæger sig højere op i huset, kan man på 4. sal snuse rundt i en stor håndarbejdsafdeling. Her køber Paris' damer/koner garn, nåle, sakse, brodereopskrifter, Libertystoffer m.m.m.

La Droguerie er en stor garnforretning i rue du Jour lige ved Hallerne. Der er mange forskellige kvaliteter i mange smukke farver. Garnerne er produceret af La Droguerie selv, og de har også fine opskriftbøger i eget navn.

Place St Pierre, rue Livingstone og flere gader lige der omkring, lige forneden af den stejle park der går op til Sacre Coeur (er det særlig klart det her?), øh jeg tabte tråden... Altså i de gader er der masser af kæmpestore og mindre stofforretninger, mercerier og lignende. Her er både masser af polyester og også nogle finere ting.

Sennelierbutikken åbnede i 1887 her på Quai Voltaire overfor Louvre. Det er en yderst fristende butik. Heldige, alle de der kan tegne, og derfor har brug for at købe lækre fedtfarver fra tid til anden. Alle de farver...suk.

Rougier et Plé er Paris' svar på Panduro hobby, og den er vældig imponerende. Man kan vælge og vrage i et enormt udvalg af maling, papir, tegneredskaber, støbe-udstyr og hvad ved jeg. Fire etager har de på hjørnet af Boulevard des Filles du Calvaire og rue Commines.

Ultramod er et fint gammelt mercerie, hvor en stor del af varerne stammer fra et oldgammelt lager. Jeg ville undgå at købe antik bomuldstråd, det holder ikke, men de gamle bånd fx grosgrain og fløjl, der fåes i et utal af farvenuancer og bredder, helt op til 50 cm., er ikke til at stå for. Igen er problemet: Hvad pokker skal man bruge dem til? Der sælges også materialer til hattefremstilling, fx alle mulige interessante afstivningstyper og træ-læste til at forme hattene på. 3 og 4 rue de Choiseul, 75002 Paris

Entrée des Fournisseurs er et andet velekviperet mercerie, der sælger garn, knapper, bånd (jeg anbefaler de smukke sildebensvævede bomuldsbånd og grosgrainbånd), lidt metervarer, diverse redskaber og gode opskriftbøger til syning og strik. 8, rue des Francs Bourgeois, i en baggård i hjertet af Marais, 3.arr.

Og lad mig lige slutte af med et lidt tvivlsomt tip: Man kan købe dejlige gamle industri-symaskiner og overlockere (Juki og andre slidstærke mærker) i en støvet forretning i rue d'Hauteville i det 10. arr. Desværre ved jeg ikke lige hvad nr. og jeg har heller ikke snakket med nogen derinde, gik bare forbi en dag for en måneds tid siden, men hvis nogen har brug for mere info om den sag, suser jeg straks hen og undersøger sagen til bunds!

  • Comments(0)//www.parisblog.dk/#post107