En blog om mad, mode, m.m. i Paris.

En blog om mad, mode, m.m. i Paris.

'Vins de France...'

Gader, parker, pladser...Posted by Jens Vestergaard Jensen Sat, April 18, 2009 10:43:29

Vi gik en tur i det 12. Arr., forleden. Syd for Gare de Lyon, langs Seinen ligger Parc de Bercy med blandt andet det gigantiske hal-kompleks 'Palais-Omnisports de Paris-Bercy', diverse parkanlæg, orangerie, cinematek...

Langs floden hedder adressen stadig Port de Bercy. Der er ikke den store havneaktivitet nu. Men tidligere var det her, det meste af den vin der blev skyllet ned i Paris, blev landet. Vinen blev simpelt hen sejlet til hovedstaden via det omfattende flodsystem der forbinder Paris med stort set alle afkroge af Frankrig. Der var en kæmpemæssig konstruktion af lagerhaller, hvor vinen afventede sin senere skæbne. For at få vinfadene ind til centrum af Paris, havde man etableret en særlig godstogs-linie, der forbandt Bercy med Paris' forskellige kvarterer.

Men alt dette er fortid nu, det meste er revet ned for længst. Man har dog bevaret een enkelt række/gade af de gamle vin-haller, lige omkring den centrale plads, hvor vinen blev handlet/afregnet: Place des Vins de France.

Jeg havde naturligvis store forventninger til at besøge en adresse med et så velklingende navn, og blev naturligvis skuffet. En stor, poleret beton-klods omkransede de vel-arrangerede flisemønstre mellem tætklippede platantræer. Selve rækken af vin-haller var næsten endnu værre: Et slags bar/café-strøg med et væld af 'Happy-Hours', 'Cosy-Hours' og den slags. Souvenirs og halvdårlig kaffe. Det eneste vin-orienterede var såmænd, ja: 'Nicolas'!!!

  • Comments(0)//www.parisblog.dk/#post118