En blog om mad, mode, m.m. i Paris.

En blog om mad, mode, m.m. i Paris.

6 gode restauranter

MadPosted by Ane Rørdam Hoffmeyer Fri, February 06, 2009 14:40:15

Lad os lige anbefale seks yndlingsrestauranter. Flere følger på et senere tidspunkt.

La Cerisaie. Meget lille, meget god restaurant. Måske synes vi det er den bedste i Paris. Bestil bord på 01 43209898. 70 Boulevard Edgar Quinet, 14.arr. Lige ved Montparnasse.

Le Severo. Patron William (slagteren) deler vinsmag med Jens, masser af ”vin nature”(en mellemting ml. eller fællesbetegnelse for (?) bio, øko og oprindelig vindyrkning, megahot). Superenkel, veltillavet mad. Ligger på to adresser (bl.a. nr. 8) i vidunderlige Rue des Plantes i vidunderlige 14. arr. 01 45404091.

Repaire de Cartouche. Enkel, veltillavet, rigtig god mad. Og rigtig godt vinkort med vin nature. Bestil en flaske Gramenon, hvis der er råd! Jens anbefaler kalvekotelet, hvis de har det. God ide at bestille bord, og gerne til sent på aftenen, fx ved 21-tiden… 99, Rue Amelot, 11.arr. 01 47002586.

Chez George, Restaurant le jeu du mail. Halvmondæn traditionel smuk bistro, uændret gennem mindst 50 år. Ane anbefaler på det varmeste Sole chez George med sauce apart, altså en hel søtunge, hvor man venligt beder om at få sovsen ved siden af, så den stakkels fisk ikke drukner. Himmelsk men kostbar ret. Jens anbefaler selvfølgelig helstegt kalvenyre med sauce Bernaise og pommes frites… 1, Rue du Mail, 2. arr. 01 42600711. Og så kan du besøge Martine Sitbon's modehus Rue du Mail i baggården ved siden af, hvis du er smart i tøjet. Hun er Paris' dygtigste nulevende designer indtil andet bevises.

I tilfælde af natmad: Maison de l’Aubrac. Serverer god herrekost fra Auvergnes højland, der er kendt for sit fantastiske Aubrac-kvæg og Laguiole-kniven. Restauranten er altid åben, det vil sige ALTID, døgnet rundt, året rundt. Vi anbefaler aligot, som er kartoffelmos med hvidløg og masser af friskost. I Auvergne har denne egnsret opnået en slags kultstatus, og man kan købe postkort, hvor folkloristisk klædte "bønder" rører i aligotgryden udenfor sæteren. Vi synes opmærksomheden er helt fortjent, det er en fantastisk ret, med den særlige seje konsistens. Charcuteribrættet er et vældig godt køb og bør deles ml flere. Pølse eller Aubrac-kød med aligot er suveræne hovedretter. Maden kræver rødvin. Ligger i Rue Marbeuf, tæt ved Champs Elysée, 8. arr.

Chartier. Og nu til noget helt andet. Chartier er en institution gennem 100 år. Blandt forretterne finder man oeuf mayonnaise: Et halveret hårdkogt æg med en klat mayonnaise på, eller concombre: 10 skiver agurk med olie-eddikedressing. Som dessert er der bl.a.yaourt: Et lille bæger yoghurt naturel (kendt fra supermarkedet) med en skål sukker på bordet. Priserne starter vist ved en euro. Altså man kommer ikke specielt for madens skyld, snarere for tidsrejsens. Skønt banegårdsagtigt lokale. Børn intet problem. 7, Rue du Fbg. Montmartre, 9.arr.

  • Comments(0)//www.parisblog.dk/#post13