En blog om mad, mode, m.m. i Paris.

En blog om mad, mode, m.m. i Paris.

Robuchon...

MadPosted by Jens Vestergaard Jensen Sun, April 26, 2009 09:47:05

Jeg fik mandet mig op, taget mig sammen og omsider skubbet døren op til Robuchons 'Atelier'. L'Atelier de Joël Robuchon ligger i venstre del af stue-etagen i det meget 'rive/gauche' Hôtel Pont-Royal, i nr 5, Rue de Montalembert i det 7.Arr.

Det er måske på sin plads med en introduktion til Robuchon, den ultrakorte version: Født i 1945, ret traditionel 'apprentisage', i 70'erne Chèf for et par store hoteller i Paris. I 1981 åbnede Robuchon 'Jamin', der opnåede 3 'macarons' på TRE år. En af sin generations mest, betydningsfulde kokke og i den grad toneangivende i Frankrig i 80'erne og første halvdel af 90'erne. Og selvfølgelig måtte der ske et eller andet. 'Jamin' blev afviklet i 1996, og Robuchon blev af mange dømt færdig! Robuchon brugte et par år på at udtænke et decideret imperium af restauranter, der omfatter flere koncepter (Table, Atelier.....) og er nu tilbage på den absolutte top, og ikke kun i Frankrig. Med spisesteder i Monaco, New York, Macau, London, Tokyo, Hong-Kong og Las Vegas er Robuchon den kok der har flest Michelin-stjerner i verden (en 20/30-stykker, kan ikke huske det?).

Ideen med 'Atelier' var at skabe et mere tidsvarende, afslappet spisekoncept. Et dynamisk, skarpt køkken med fokus på enkelhed og kvalitetsprodukter. De kendte rammer for en restaurant blev ændret. Inspireret af Japanske restauranter, bænkes gæsterne langs en disk, med køkkenet i centrum. Gæsterne kan således følge med i kokkenes arbejde og tjenerne har også deres arbejdsstation dér. Alt serveres indefra!

Det gør 'Atelier' til et sted der er meget velegnet, hvis man spiser alene. 1'ere (som vi kalder det!) er tit ikke de bedste borde for en restaurant, idet de jo optager mindst et to-mandsbord! På 'Atelier' vil der tit opstå et hul, hvor 'solo-spisere' kan presses ind. På den anden side er det måske knapt så anvendeligt for større grupper...Man kan reservere til første seating frokost/aften, ellers er det bare at møde op og håbe der er plads? Og det skal nævnes at der er åbent hver dag (365 dage om året?) med langt 'service' til frokost og et endnu længere om aftenen (fra 18.30-24.00).

Maden tager naturligvis udganspunkt i det klassiske, franske 'Haute-Cuisine', blandet godt op med ingredienser/inspiration fra 'Cuisine-World'. Et slags 'Cuisine-Actuelle' måske? Det er muligt at få de fleste retter i mini/racion-størrelser, det giver mulighed for at prøve en masse forskelligt.

Mit indtryk var et super-køkken, et dekadent koncentrat af smag, knivskarpe anretninger med god energi og et godt tempo i afviklingen af måltidet. Jeg fik aubergine med friskost, sardin med syltet peberfrugt, makrel-tærte med oliven, toast med grisetå, brissel med løg, chokolade i lag. Det var rigtig godt!

se mere:

www.joel-robuchon.com

  • Comments(0)//www.parisblog.dk/#post133