En blog om mad, mode, m.m. i Paris.

En blog om mad, mode, m.m. i Paris.

Rue Quincampoix

Gader, parker, pladser...Posted by Ane Rørdam Hoffmeyer Tue, April 28, 2009 18:39:18

Tilbage i 2002 var jeg en sommerferie i praktik hos Peclers (s-et udtales også), et såkaldt trendbureau i Rue du Mail. Der var jeg med til at lave tekstilprøver til en bog, der skulle forudsige/foreslå forskellige trends i moden 2004. Bogen kunne siden købes af modehusene for x antal 1000 kr som inspiration/retningslinie for kollektionerne i 2004.

Mens jeg arbejdede i Rue du Mail boede jeg først en uge hos Florent, min kusines dengang kommende mand, og siden en måned i den mest fantastiske lejlighed i Rue Quincampoix. Den havde jeg fået fingre i via en anden kusines venners veninde Annie, som var grafiker og kendte til Peclers og derfor havde sympati for mit projekt. Jeg kunne leje hendes atelierlejlighed i adskillige forskudte planer, udsigt til Pompidou centerets store rør, ateliervindue i 2 etagers højde, kelimtæpper og rustikt lertøj en masse samt en skøn cd-samling for bare 2000 kr mod at jeg videresendte hendes post til Belle île, hvor hun sad på stranden og malede akvareller og byggede små flyvemaskiner af drivtømmer.

Rue Quincampoix er stadig et besøg værd, selvom man ikke længere kan besøge mig i min blærede lejlighed. Her er masser af kunstgallerier, en fin tebutik/salon med et seriøst udvalg af kinesisk kvalitets-te, Terre de Chine i nr. 49, (www.terredechine.com). La cave à Bulle, som er specialiseret i franske øl i nr. 45. Comptoir des Ecritures i nr. 35 som sælger smukke papirer og pensler i ALLE størrelser til kalligrafi, en vældig fin forretning.

På vej ned af Rue Quincampoix er der kig ind i sidegyderne Rue de Venise og Passage Moliere. For enden af førstnævnte kan man skimte de karakteristiske Pompidou-rør, og når man kommer til Place Edmont Michelet kan man finde Annies ateliervindue over det store gitter over et grimt sandwichskilt.

  • Comments(0)//www.parisblog.dk/#post140