En blog om mad, mode, m.m. i Paris.

En blog om mad, mode, m.m. i Paris.

Le Bis du Sévero

MadPosted by Jens Vestergaard Jensen Wed, April 29, 2009 11:22:49

Hvor er det dog godt at Wiliam fra Sévero, måske den bedste restaurant i Paris?, for nogle år siden fandt på at åbne Le Bis du Sévero, på det næste hjørne i Rue des Plantes i det 14. Arr. Fordi hvad gør man normalt når der ikke er plads på lige netop dén resto, man havde udset sig (og af u-forklarlige årsager, IKKE havde reserveret i forvejen!)? Man nøjes med et mindre godt spisested.

Men i Rue des Plantes behøves man ikke at nøjes. Kortet på 'Bis' er stort set identisk med det på Sévero, dog mindre omfangsrigt. Ligeledes er udvalget af vin også mere overskueligt. Der er også kun EN 'patron' (og et par kokkedrenge). Derudover er der en 'formule' til frokost, hvor man tilbydes en tre-retters med valgmuligheder blandt Sévero-klasikkerne.

Stemningen på 'Bis' er, hvordan skal man sige, mindre koncentreret. Jeg har altid oplevet det at spise på Sévero, som en meget involverende, intens spiseoplevelse (ment i den mest positive betydning!). Hvorimod 'Bis' er mindre krævende. 'Bis' er perfekt til den hurtige frokost, man kan komme uden booking, man kan have børn med, større borde kan presses ind, man kan tage en hurtig ret....

Paula og mig delte en tallerken med 'Rosette de Lyon' med glimrende 'campagne-brød', hovedretterne var blev med Paula's ord til: 'Far, jeg tager en stegt hakkebøf, så kan du spise en rå...!' Og sådan blev dét! 'Steak-Haché' til paula og 'Steak-Tartare' til mig, begge serveret med eksemplariske, håndskårne fritter. Vi delte en 'Mousse-au-Chocolat', men burde nok have taget en hver. Så god var den nemlig!

  • Comments(0)//www.parisblog.dk/#post144