En blog om mad, mode, m.m. i Paris.

En blog om mad, mode, m.m. i Paris.

Palais de Tokyo

KunstPosted by Ane Rørdam Hoffmeyer Wed, May 06, 2009 16:01:46

Nu nåede du ikke at se dette kraftigt tudende instrument, konstrueret af Roman Signer, for udstillingen lukkede i søndags, men du får sikkert snart chancen for at se noget andet grænseoverskridende, angstprovokerende eller sanseinddragende kunst på Palais de Tokyo, som er kendt for at vise denne type kunst.

Jens og jeg nåede at se udstillingen Gakona i onsdags, og vi nåede dermed også at blive ioniseret i en installation af Micol Assaël, der sendte adskillige tusinde Volt gennem vores kroppe. Man døde ikke, men håret knitrede og huden prikkede og det virkede meget farligt. For at blive lukket ind i installationen skulle man skrive under på at man hverken havde pacemaker eller havde tænkt sig at røre ved andres øjne mens man var derinde.

Palais de Tokyo er i det hele taget et spændende sted at tage hen. Her er en stor flot indrettet restaurant, hvor man fx kan få dagens ret, en café og entré til udstillingen som pakkeløsning til 16 euro. Boghandlen er imponerende med masser af interessante og flotte udgivelser om kunst, design, mode, foto, lidt musik, masser af magasiner og nogle dvd-er (jeg investerede i dokumentarfilmen om fonten Helvetica).

Palais de Tokyo ligger bagved/overfor Musée Galliera (modemuseet) og tæt på Trocadero (Marinemuseet, Musée des Hommes) og Musée Guimet (museet for asiatisk kunst og kultur) og så deler det oven i købet bygning med museet for moderne kunst, så der er ikke plads til meget mere kultur i kvarteret.

www.palaisdetokyo.com

  • Comments(1)//www.parisblog.dk/#post149