En blog om mad, mode, m.m. i Paris.

En blog om mad, mode, m.m. i Paris.

'Chapeau Melon'

MadPosted by Jens Vestergaard Jensen Mon, May 11, 2009 22:16:36

Dette fantastiske sted i nr 92, Rue Rébeval i det 19. Arr er ikke bare en institution i Belleville-kvarteret. I Paris i det hele taget, er der uhyre stor respekt omkring Olivier Camus og hans kammerater fra 'Chapeau Melon'. En af de højlydte banner-førere for den rene vin, 'Vin-Nature' og simpel, gedigen mad.

Hvordan kan man bedst beskrive 'Chapeau Melon', tjahh? En blanding af caviste/bistrot/buvette/table d'hôte/pte restauration.....

Og hold nu fast, for åbningstiderne i øjeblikket er som følger: Som vinbutik er der åbent tirs-lør fra 15.00-20.00 (lør dog fra 11.00) Som table d'hôte er der åbent ons-lør fra 20.30 og som pte restauration er der åbent søn fra 19.30!

Sidst jeg var på besøg, var en rolig søndag aften 'fra gaden', en lun forårsaften, med småregn. Jeg havde fornøjelsen af 'pte restauration'. 'Salen' var stort set fuld, der er plads til 20-25 couverter, samt et par få ekstra pladser i 'buvetten'.

Et glas Saint Aubin fra Dérain og en hjemmelavet, rustik 'Terrine de Canard' (alternativerne var rillettes, aspargessuppe, 'rouget'...) efterfulgt af 'Dagens Ret'; Udbenet, farseret lammesaddel med spinat, mandler, mos og stegesky. Til denne eksemplariske (den var RIGTIG god!) ret drak jeg Morgon 'Pt Max' fra Guy Bréton. Der var et par oste at vælge imellem, jeg fik en perfekt, moden 'Chaource'. Et super-enkelt, men meget veltilberedt måltid, dejlig afslappet betjening og i det hele taget denne rolige ambiance, en perfekt 'restaurering'.

  • Comments(0)//www.parisblog.dk/#post164