En blog om mad, mode, m.m. i Paris.

En blog om mad, mode, m.m. i Paris.

Citröen Dyane (6)

BilerPosted by Jens Vestergaard Jensen Wed, May 13, 2009 10:35:42

Dett eksemplariske køretøj opdagede jeg (heldigvis!), for enden af en sidevej. Denne 'Dyane 6' holdt nonchelant parkeret i Rue du Général Brunet i det 19. Arr.

Citröen Dyane var egentlig tænkt som afløser for 2CV'en. Bilen blev lanceret i 1967, baseret på 2CV-rammen og med samme motor (435 kubik..). Dyane'ns linier er skarpere og interiøret er ligeledes strammet op og gjort en tand mere komfortabelt. Senere kom der også en 6'er (602 kubik..), hvor den samme teknik/motorficering som fra 2CV'en blev benyttet, dog med enkelte modificeringer, der gav Dyane'n mere power.

I alt producerede Citröen over 1.4 miliner eksemplarer (Acadiane inkl.), og bilen var ret populær. Af en eller anden grund produceredes 2CV'en stadig og blev fortsat med at være franskmændendes foretrukne bil af de to. Produktionen af Dyane blev udfaset i 1983, altså omkring 7 år før også 2CV'en, blev taget af programmet.

Der er værd at bemærke, at Ane har tumlet rundt på bagsædet af en Dyane som barn. Citröen Dyane var nemlig familiens køretøj i et par omgange i 70-erne og starten af 80'erne...

  • Comments(0)//www.parisblog.dk/#post168