En blog om mad, mode, m.m. i Paris.

En blog om mad, mode, m.m. i Paris.

Det 19.'s lyksaligheder.

Gader, parker, pladser...Posted by Ane Rørdam Hoffmeyer Wed, May 13, 2009 23:43:47

I tidlígere indlæg har man kunnet læse om Jens' skuffelse da han fik opsøgt hhv Rue Copenhague og Place des Vins de France. Ingen af stederne levede op til deres fornemme navne. Igår gjorde vi igen forsøget, men denne gang indstillede på evt skuffelse: En af mine absolut yndlingskomponister har lagt navn til Place Francis Poulenc, der ser ganske uanselig ud på kortet, lissom Rue Eric Satie, ved siden af. De fleste turister vil ovenikøbet mene at pladsen og gaden ligger hvor kragerne vender, helt ude i det 19. Men nu er vi jo ikke almindelige turister, faktisk er vi professionelle turister, så vi kan ikke ignorere det 19. arr. Altså drog vi afsted for at se hvor galt det kunne være.

Desværre Place Francis Poulenc, du er ikke ligeså stor som Francis Poulenc.

Til gengæld var resten af turen rundt i det sydlige 19. en stor fornøjelse. Et område der kaldes Mosaïque bestod af de kæreste små "villas", de minder lidt om Kartoffelrækkerne i Kbh, men ligger ikke så centralt, så måske er de knapt så eksklusive?

Området ligger syd og sydvest for Place Rhin et Danube (Rhinen og Donau), som også er en dejlig plads, men et fint lille hotel.

Lidt længere mod vest finder man Parc des Buttes Chaumont, som er det mest dramatisk kupperede område i Paris.

Her står jeg og kigger ned fra det højeste punkt i parken, og det der måske ligner hvide roser dernede ved vandet er faktisk et stort kastanietræ set fra oven!

Buttes Chaumont er et populært picnic-sted og flere steder har man en flot udsigt ind over byen.

Jeg er vild med de grimme træ-efterligninger i cement som trappetrin og rækværk er bygget af. Hvem prøver de at nare?

Vores tur i det 19. endte oppe ved Bassin de la Villette hvor kanalen er ekstra bred. Her bliver der roet og padlet og på kajen kan man drikke øl, lege på legeplads eller gå indenfor og se en film i en af de to biografer på hver side af bassinets sydligste ende. Det besøgværdige Paris vokser dag for dag.

Se også anmeldelsen af vores frokost, som Jens har skrevet tidligere idag.

  • Comments(0)//www.parisblog.dk/#post174