En blog om mad, mode, m.m. i Paris.

En blog om mad, mode, m.m. i Paris.

Hep! Garcon!

MadPosted by Jens Vestergaard Jensen Wed, May 20, 2009 16:34:48

Det bør være en garanti for kvaliteten af et spisested, når tjeneren ser således ud?!

Det minder mig om salig Fernand Point, der altid ved et besøg på en restaurant han ikke kendte i forvejen, udbad sig at inspicere køkkenchefens fingre: Var de tynde, benede og grålige, ville Point IKKE spise i det pågældende etablissement. Var fingrene derimod fede og lyserøde tog Point det som et udtryk for at køkkenchefen var tilfreds med sin egen mad. Og således kunne man, som gæst, trygt sætte sig til bords!

Denne 'garcon' serverer på 'Brasserie de l'École Militaire' i nr 3 på Place de l'École Militaire i det 7. Arr. 'Monsieur' må have udarbejdet en helt, særlig teknik gennem årene, til at manøvrere ind og ud mellem de mange borde.

'Brasserie de l'École Militaire' er et af den slags steder der er masser af i Paris. Gode, gedigne spisesteder med klassisk repertoire på menukortet. Det er, som nævnt tidligere, måske ikke ligefrem et sted man rejser langt efter. På den anden side er det rart at kende, hvis vejen falder forbi 'École Militaire'?

Brasseriet hér har åbent altid (dog lukket mandage) og 'Sérvice Non-Stop'. Regn med at finde skaldyrsplateau'er, østers, hummere, retter med hele fisk, løgsuppe, bøf-tatar, fritter, êntre-côte, confit de canard, crème-caramel, chokolade-mousse.... Der er også en glimrende 'formule' midt på dagen samt en skiftende 'Plat-du-Jour', alt afhængig af, hvilken ugedag man nu indtager sit måltid.

Desuden er den store, solrige terrasse et glimrende sted at nyde en kop kaffe på, enten om formiddagen eller om eftermiddagen. Her gælder det, som de på fleste andre spisesteder i denne kategori, at ALLE borde gøres klar til frokost omkring kl. 11.30 og igen til aftenservering fra kl 18.30 (husk dog på at man sagtens kan spise uden for de sædvanlige spisetider; 'Sérvice Non-Stop' forpligter!). Det er bare ikke velset at optage siddepladser til lidt kaffe, når bordet samtidig kan 'sælges' til spisende gæster.

  • Comments(0)//www.parisblog.dk/#post185