En blog om mad, mode, m.m. i Paris.

En blog om mad, mode, m.m. i Paris.

Paris Marchés, del 2

GenereltPosted by Jens Vestergaard Jensen Fri, May 22, 2009 19:27:16

'Marché de Popincourt'!

'Marché de Popincourt' er det gade-marked der ligger nærmest vores lejlighed. Hver tirsdag og fredag (ja, det ER mærkeligt, at det er de samme dage som Belleville-markedet?) fra kl 7.00 til 13.30/14.00 er der marked på det stykke af Boulevard Richard-Lenoir som går mellem Timbaud og Oberkampf. Skulle nogen være i tvivl, er vi altså i det 11. Arr.

Det er Rue Popincourt, der går nord/syd, omkring Place Léon Blum, længere nede i arrondissementet der har givet navn til kvarteret hér, altså den 'midterste' del at det 11. Arr. Og selv om markedet ikke lige netop er placeret ved selve Rue Popincourt, hænger navnet altså ved. Der går lige et par måneder, før man bliver klar over at ens 'eget' arrondissement, naturligvis også er opdelt i, indtil flere underafdelinger...

'Marché de Popincourt' er et yderst vel-assorteret marked, og det breder sig over en del kvadratmeter på det grønne, brede stykke af boulevarden:

Imponerende fiskeboder (vi har prøvet muslinger, kammuslinger, østers, 'bar', makreller, 'soupions'...), blomster, isenkram, frugtboder (lige nu højsæson for de franske jordbær!), grøntsager (hvide asparges, Bretagne-artiskokker, bitre salater...), slagtere (naturligvis også en ren heste-bod, altså med hestekød...), 'charcuttiers', 'trippiers' (og her skal man forestille sig en ret lang køledisk, prop-fyldt med 'onglets', svinenyrer, 'gras-double', tryner/tæer, 'andouillettes' og andet guf!!!), en hel stand kun med østers i varierende størrelser direkte fra 'éleveur'en' i Bretagne, ostevogne (ikke de dér restaurations-udgaver(!), her store trailere med modne oste, man BØR dog se sig lidt for hér, priserne er lave, kvaliteten svinger noget), 'Pain-Artisanal' og frugttærter fra ÆGTE håndværksbagere (!) til at afrunde indkøbene med....

Man mangler kun EN ting? En flaske vin...

Det kan man ikke købe her på 'Marché de Popincourt'.

Gå istedet hen hos Michel i 'La Cave de l'Insolite' i Rue de la Folie Méricourt, måske Paris' bedste vinbutik? Det er lige om hjørnet, hvis man befinder sig i Oberkampf-enden. Jeg er sikker på at Michel kan finde et par spændende flasker frem til formålet?

  • Comments(0)//www.parisblog.dk/#post190