En blog om mad, mode, m.m. i Paris.

En blog om mad, mode, m.m. i Paris.

Citroën C6

BilerPosted by Jens Vestergaard Jensen Tue, May 26, 2009 11:56:03

C6'eren er Citroëns topmodel i øjeblikket. Efter nogle år, hvor Citroën-fabrikken ikke rigtig havde fundet en afløser til den udgåede model, XM, blev Citroën C6 lanceret forrige år. Og hvilken bil! C6 placerer sig fornemt i rækken af store, luksuriøre Citroën'er. Man kan nemt fornemme slægtskabet mellem C6 og dens tidligere kolleger, DS/ID,SM, CX, og XM. Dog virker det ikke som om at Citroën planlægger en 'break'-version, som hos flere af forgængerne. Til gengæld er der netop lanceret en montrøs C5 'break'-version på det franske marked.

Selvom Citroën C6 formodentlig er en bil der (pga prisen!) er forbeholdt de færreste, ser man dog en del i de parisiske gader efterhånden. Nogle af C6'erne er, mere eller mindre, officielle biler, forbeholdt politikere, hemmeligt politi med muligheden for at anvende et diskret blåt-blink og den slags.

Da Citroën lancerede modellen, var en af de danske Citroën-klubber på banen med en sammelligning af de vejleden introduktionspriser, i de forskellige EU-lande. En splinterny C6 var, i Belgien prissat til lidt under en FJERDEDEL af prisen, i forhold til den danske importørs pris! Det er måske derfor at C6 ikke figurerer i Citroën-Danmarks prislister?

Så om 15-20 år er prisen vel kommet så langt ned på C6'eren at man kan begynde at overveje at anskaffe sig en.

Ellers vil jeg forsøge at praje en C6-taxi, for at få prøvet en tur. Der findes nemlig flere og flere C6'ere i Paris som er forklædt som taxi...

  • Comments(0)//www.parisblog.dk/#post197