En blog om mad, mode, m.m. i Paris.

En blog om mad, mode, m.m. i Paris.

Paris Métro, del 8

MetroPosted by Jens Vestergaard Jensen Wed, May 27, 2009 14:40:45

Linie 14, som går fra 'Saint-Lazare' østpå over 'Châtelet' til 'Olmpiades' syd for Seinen, er den senest etablerede og den, indtil videre sidste, metrolinie. 14'eren er den ENESTE (men også den med færrest stationer!) metrolinie i Paris, hvor samtlige stationer er udstyret med rulletrapper op/ned OG elevator. Og selvom jeg skal være en af de første til at lovprise pariser-metroens fortræfeligheder, så er metroen IKKE et velegnet transportmiddel til dem, der har det svært med trapper!

På samtlige stationer er der også monteret ekstra en ekstra afskærmnings-anordning (meget lig det i København) med et dørsystem på perronerne, der først åbnes, når rammen holder helt stille. Derudover er samtlige tog, af absolut nyeste dato!

Pudsigt nok er det ofte denne, meget moderne, metrolinie der omtales/afbilledes, hvis man diskuterer kvaliteten af metronettet i aviser/TV. Linie 14 er bare ikke repræsentiv for standarden af metroen...

Desuden bør det nævnes, at RATP igår besluttede at afvikle det spektakulære rullende fortov på 'Gare Montparnasse', man benytter til 'correspondance', blandt andet mellem linie 4 og 13.

Ved en tidligere lejlighed omtalte jeg 'Châtelets' rullende fortov som det længste i Paris. Jeg må her korrigere mig selv og gøre opmærksom på at dét på 'Montparnasse' ER længere. Og ikke bare længere, det omtales også som verdens HURTIGSTE rullende fortov! Men nu er det slut. Der har simpelt hen været for mange uheld og personulykker i forbindelse med fortovet.

  • Comments(0)//www.parisblog.dk/#post200