En blog om mad, mode, m.m. i Paris.

En blog om mad, mode, m.m. i Paris.

'Le Chateaubriand'

MadPosted by Jens Vestergaard Jensen Thu, May 28, 2009 08:50:39

Restauranten 'Le Chateaubriand' i nr 129 på Avenue Parmentier i det 11. Arr., har jeg omtalt før. Frédéric Peneau og Inaki Aizpitarte's fantastiske restaurant, ligger faretruende nær, vores lejlighed. 'Le Chateaubriand' kører på fjerde sæson, og da de to unge chefer overtog lokalerne (i øvrigt en glimrende restaurant tidligere..!), sørgede de naturligvis for at bevare det MEGET autentiske bistro-look: kakkelgulv, 'zink'/comptoir', spejle, vinduespartier, udsmykning...

Det er indtil nu, stadig ikke lykkedes mig at få plads om aftenen til den 'take it, or leave it!' menu, bestående af minimum 5 serveringer (omkring 45 Euro), 'Le Chateaubriand' ekselerer i om aftenen. Tidligere kunne man udelukkende reservere til aftenens første 'sérvice', men nu er det efter sigende også muligt til anden omgang! Husk på at der er lukket søndage/mandage samt til frokost lørdage.

Og netop frokosten er der ikke lavet om på. Inaki og hans team i køkkenet, benytter frokost-'sérvicet' til at få prøvet en masse ting af. Selve kortet består dels af en 'formule' (16 Euro for to serveringer, 19 for tre: Slå lige dén!), med valg mellem fem forretter, en 'plat-du-jour' (som dog er mere traditionelle i det) og fire/fem desserter. Derudover er der nogle få 'À-la-Carte'-retter, det såkaldte 'Carte-des-Produits'. De første par gange til frokost bør man holde sig til 'formulen'.

Hvordan skal man så beskrive Inaki og hans mad? De fleste 'resto-guides' lovpriser naturligvis 'Le Chateaubriand'! Nogle af dem mener i øvrigt, at for bedst muligt at introducere Inaki's mad så burde man lave en ny beskrivelse hver dag. Det er i hvert fald meget centralt på 'Le Chateaubriand', vigtigheden at udvikle maden, prøve grænser og finde hidtil ukendte smagskombinationer. Inaki selv er u-skolet, han har rejst en masse, arbejdet med mad over det meste af verden og kalder selv sit køkken for 'Cuisine-Vagabonde'. Jeg har umiddelbart svært ved at beskrive maden på 'Le Chateaubriand'. Alle de gange jeg har spist der, får jeg indtrykket af, at Inaki kan sætte, hvilket som helst sammen med, hvad som helst. Og vigtigst af alt, få retterne til at fungere og smage godt! Det er svært at acceptere, for en så 'conservateur' kok, som jeg selv er!

Tag denne forret: 'Stegt lammenyre 'bleu' med bitre blade, løg 'aigre-doux', rå passionsfrugt, alger og let-røget aubergine-mos.'

Og 'Plat-du-Jour': 'Joue-de-Boeuf' i sky med (the?), nye kartofler og vild esdragon.'

Alt det andet, der følger med et besøg på 'Le Chateaubriand': 'Ambiancen', vinen, tjenerne/betjeningen, de andre gæster, desserterne, følger jeg op på, når/hvis det lykkes mig at få bord en aften?

  • Comments(0)//www.parisblog.dk/#post202