En blog om mad, mode, m.m. i Paris.

En blog om mad, mode, m.m. i Paris.

'Racines'

MadPosted by Jens Vestergaard Jensen Fri, May 29, 2009 08:21:23

'Racines' ligger i nr 8, Passage des Panoramas i det 2. Arr.

Denne 'passage' er een af de ældste i Paris, centralt placeet i kvarteret omkring 'Grands Boulevards'. Man skal IKKE lade sig afskrække af 'passagens' meget turistede look, indgangspartiet lige overfor 'Musée Grevin' (Paris' voksmuseeum!) og de andre meget lidt, fristende spisesteder hér. For at nå til 'Racines' skal man forbi 'diligence'-restauranten samt et par af de obligatoriske, asiatiske 'traiteurs', 'Racines' ligger midtvejs i 'Passage des Panoramas'.

Men hvad er 'Racines'?

Restaurant? Ja! Bistrot-à-Vins? Ja! Caviste? Ja! Épicerie-Fine? Ja! Miniboghandel? Ja! Er det godt? Ja!!!

'Racines' er Pierre Jancou's seneste påfund. Efter at være blevet restauratør i Paris som meget ung, tog Pierre på en lang inspirationsrejse verden over. Tilbage i Paris overtog han for år tilbage det legendariske 'La Crèmerie' i det 6. Arr (absolut stadig et besøg værd!), og drejede sortimentet dér over mod det økologiske/'BIO'. Nu er det altså på 'Racines', at Pierre slår sine folder. I mellemtiden har Jancou (og en kompagnon) desuden etableret et vinimport/eksport-firma, specialiseret i 'Vin-Nature'. Se meget (og mange flere detaljer) mere på Pierre's rigtig gode hjemmeside: www.morethanorganic.fr

Bestil en flaske vin først, på følgende måde: Kig dig omkring i lokalet, peg på en flaske der frister. Bliv ikke bange, hvis du IKKE kan genkende nogle producenter. Vin-'sélectionen' er kompromisløs. Den første gang jeg var på besøg, kunne jeg (og det er IKKE for at udråbe mig selv som ekspert!) genkende TRE producenter i sortimentet! Nå, du kan altid spørge Pierre til råds, mens du peger. Overnoy/Houillon, Brignot, Magma, Lassaigne......

På 'Racines' kan maden på en måde virke uhyre enkel?

Og samtidig er det gennemtænkt mad, med så meget karakter, ægte smag og 'terroir' at det virkelig aftvinger respekt! Det er et køkken, hvor råvarer/specialiteter, i den grad, har hovedrollen. Pierre tilbereder og serverer sine yndlingsprodukter leveret af/fra de BEDSTE leverandører (Kød fra Desnoyer, grønt fra Passard!....).

Det er virkelig en fornøjelse at spise på 'Racines', maden smager af dét, den er! Det er ikke arrangeret mad, på den måde at forstå at det er råvarerne/årstiderne der, afgører retternes præsentation. Det virker nærmest som om at, maden anretter sig selv.

Den berømte 'Lardo de Collonata', 'Salade du Jour (Super!), Stegt lam med spinat, pdt og sky, Brisler med urter, frisk hvidløg/persille, Poularde 'poché/poelée med rødder, og 'Tarte-Chocolat'.

  • Comments(0)//www.parisblog.dk/#post205