En blog om mad, mode, m.m. i Paris.

En blog om mad, mode, m.m. i Paris.

Brasserie 'Balzar'

MadPosted by Jens Vestergaard Jensen Sat, June 06, 2009 12:01:22

Det var blevet Brasserie 'Balzar's tur til at få besøg af far/datter forleden. Nu var det jo samtidig 'Fars Dag' og stemningen var god. Paula havde foræret mig nogle flotte, hjemmemalede æggebægere den samme morgen.

Brasserie 'Balzar' ligger i nr 49, Rue des Écoles i det 5. Arr. 'Balzar' hører ikke til blandt de største af de parisiske brasserier, men det er måske i virkeligheden dét, der er rart. 'Balzar' er et super-klassisk brasserie, men med en mere intim stemning. 'Balzar' har åbent fra kl 8.00 til midnat, 7/7!!! Prismæssigt ligger 'Balzar' i den øverste halvdel i brasserie-lejet.

Hver dag i ugen har sin egen 'Plat-du-Jour' (Brandade, Pot-au-Feu...), dertil kommer en god 'line-up' af kødretter (Tartare, Foie-de-veau', Confit-de-Canard...). Der er naturligvis også et par serveringer med fisk, men regn ikke med at finde de overdådige 'skaldyrs-plateau'er' som på andre traditionelle brasserier. Her på 'Brasserie Balzar' er det kødretterne der er i fokus.

Både Paula og mig var godt tilfredse. Paula's hakkedreng var velstegt og godt krydret og fritterne glimrende (en god fabriks-type?). Min 'bøf-tatar' var også fin, serveret med (en lidt kedelig!) salat og fritter. Jeg har jo, som bekendt, brug for en lille smule 'Sauce Heinz' til at peppe smagen af det rå kød lidt op med. Dét manglede i 'Balzar's version! Men fordelen er jo, at når man spiser med børn, så bliver denne røde sovs automatisk bragt til bordet af en af de kompetente 'Maitre D's'...

  • Comments(0)//www.parisblog.dk/#post225