En blog om mad, mode, m.m. i Paris.

En blog om mad, mode, m.m. i Paris.

'Jardin du Luxembourg'

Gader, parker, pladser...Posted by Jens Vestergaard Jensen Sat, June 06, 2009 12:38:24

'Jardin du Luxemboug' ligger i den østlige del af det 6. arr., groft sagt mellem gaderne: Saint-Michel, d'Assas, Raspail, Rennes, Vaugirard.

'Jardin du Luxembourg' er den største af de offentlige parker i Paris (her er kirkegårde, skove/'bois' og den slags IKKE medregnet), over 20 ha totalt set.

Der er, på trods af de UTROLIGT mange besøgende, en dejlig, rolig stemning i denne park. Der står en masse grønne metalstole til fri (altså gratis!) afbenyttelse. Der er et par vand-bassiner, små-søer, statuer, græsplæner, skyggefulde træer, serveringssteder, legepladser, tennisbaner, isboder, musikpavillon, dukketeater.

Paula og mig var egentlig på vej til 'Jardin du Luxembourg', for at træne med de modelskibe man kan leje i parken, for derefter at sejle med dem i een af søerne dér. Vi er jo i den situation, at vi har fået et træ-modelskib forærende og inden vi går i gang at samle det, var en prøvesejlads på sin plads. Men af en eller anden grund, kunne det ikke lade sig gøre at leje skibe, så det blev ikke til noget med en prøvesejlads i denne omgang.

Udenfor 'Jardin du Luxembourg', på Rue de Médicis, er der ophængt en slags fotoplanche-system på gitteret ind til selve parken. Her er der skiftende foto-udstillinger. I øjeblikket er der, i forbindelse med det forestående EU-valg naturligvis, 'glansbilleder' fra alle EU-medlemslandene. Den forklarende tekst er på fransk, engelsk og så landets eget. Danmark blev vist frem af Kronborg og et restaureret vikingeskib...

  • Comments(0)//www.parisblog.dk/#post226