En blog om mad, mode, m.m. i Paris.

En blog om mad, mode, m.m. i Paris.

'Les Pompiers'

BørnevenligtPosted by Jens Vestergaard Jensen Sun, June 07, 2009 21:57:32

Vore lokale brandmænd på 'Avenue Parmentier' havde inviteret til åbent hus på deres station, her i week-end'en.

Vi vidste ikke rigtigt, hvad vi gik ind til, men begav os alligevel afsted. Der var masser af gæster og brandmændendes aktiviteter kunne anes på lang afstand: En monstrøs vandstråle var det første vi lagde mærke til, hvad var dog det? Det viste sig at være 'forlystelse' nummer 1 i det nærmest byfest-agtige arrangement, hvor man (mod betaling) kunne afprøve en brandmands vandslange. Man forventedes nemlig at købe et slags turpas ved hovedkassen til højre for den ene port.

Stort set alt kostede penge: (den tynde) kaffe, isene (dét er så i orden), afprøvning af vandslange, udklædt som brandmand, klatr op i en stige, kig ind i en brandbil, portræt-foto iført hjelm.... Dertil kommer diverse souvenirs samt andre forfriskninger.

Men arrangementet var utroligt velbesøgt og folk ventede tålmodigt i lange køer på at deres børn, efter at have betalt 2/3 Euro, klatrede op ad en brandbils stige. Paula's højdepunkt var da hun, med præcise instrukser på fransk fra en lokal 'Croix-Rouge' gav hjertemassage på en 'øve-dukke'. Betty's var enten isvaflen (!), eller det imponerende syn når en vandstråle fra brandslangen på 'Avenue Parmentier', 'tilfældigvis' ramte nogle af de forbi-passerende biler på gaden.

  • Comments(0)//www.parisblog.dk/#post230