En blog om mad, mode, m.m. i Paris.

En blog om mad, mode, m.m. i Paris.

'la Loire se jette à Paris'

VinPosted by Jens Vestergaard Jensen Sun, June 07, 2009 22:32:13

I lørdags afholdt 'Caves Augé' den næstsidste (og jeg ved allerede nu, at jeg IKKE kan komme til den sidste!) smagning i rækken af arrangementer her i foråret/forsommeren. Denne gang handlede det om vin fra Loire, altså Sancerre, Anjou, Chinon, Bourgeuil og den slags...

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at disse vine ikke hører til blandt de flasker jeg åbner ofte og at dette område ikke ligefrem er min 'Cours Central'. Jeg ved heller ikke om jeg havde en mindre motiveret 'smage-dag' end sædvanligt? I hvert fald fornemmede jeg IKKE den samme intensive stemning, som ved 'Cave Augés' forrige arrangementer?

Mosse, Breton, Riffault, Nicolas, Puzelat, Lenoir, Villemade......

Jeg havde desværre indtrykket af, at producenterne ikke rigtigt var til stede, for optagede af, at tale/drikke (?) indbyrdes og ikke formidlende nok. Enten om man vil det eller ej, så er et arrangement som dette af folkelig art, med deraf mere eller mindre velplacerede (dumme) spørgsmål fra de besøgende. Kan man ikke håndtere dette, bør man, efter min mening, blive hjemme i kælderen. Det nytter IKKE at henvise (ingen nævnt/ingen glemt) til sit eget 'domaines' hjemmeside, for svar på basale spørgsmål, fordi man efter 4 (fire!) timers udskænkning er 'uh sååå træt'!

To 'vignerons' skildte sig ud i positiv retning:

Christian Chaussard's (som dog allerede var taget hjem igen da jeg kom) hvide Jasnières 'Kharakter' samt den røde Côteau de Loir 'Mortiers'. Begge vine præcise og samtidig meget parfumerede.

Olivier Lemasson fra Domaine Les Vins Contés, præsenterede 4 vine, alle vdt: 'P'tit Rouquin' (vistnok 50-50 gamay & Pinot N), let og drikbar. 'Gama Sutra' (Gamay vv) rigtig god, ren. 'Pinoir de Soif' (Pinot Noir) læskende og meget fin bær-frugt. 'Cheville de Fer (Côt) mere tyngde og bitterstof. (!!!)

  • Comments(0)//www.parisblog.dk/#post231