En blog om mad, mode, m.m. i Paris.

En blog om mad, mode, m.m. i Paris.

Universalmiddel

AndetPosted by Ane Rørdam Hoffmeyer Sun, June 14, 2009 20:39:00

Lider De af søsyge, forvirring, migræne, uoplagthed, stress, kulde, hede, overspisning, utilpashed, ja nærmest hvad som helst, så tag Eau de Mélisse des Carmes Boyer, ligesom Frankrigs ældre damer. Eau de Mélisse er en 400 år gammel urtereeleksir, der de første 250 år blev produceret af karmelitermunke i hjertet af Paris, nærmere betegnet i St Joseph des Carmes-klosteret i Rue Vaugirard, 6. arr. I midten af 1800-tallet købte familien Boyer den hemmelige opskrift og retten til at producere medicinen, og det har de så gjort lige siden. Den nuværende direktør er vores ven Jean-Brice. Han har netop arvet posten fra sin onkel og han gav os en rundvisning på fabrikken, som nu er flyttet lige udenfor Paris.

Medicinen er lavet af infusioner af 14 urter og 9 krydderier som destilleres ad flere omgange og ender med en alkoholprocent på 80%. Den kan kun købes på pharmacier og indtages med sukkerknald (4-10 dråber), i koldt vand eller i te.

Her ses bl.a. liljekonval, som sikkert kun er giftig i større doser, og meget stor kanel. Nederst direktør Jean-Brice og Jens ved tankene med de færdige destilater. Den blå tønde der skimtes i hjørnet indeholder chef's secret, der redder smagen i en snæver vending. Nej vi afslører ikke hvad der er i!

I øvrigt er der ingen grund til, at det mest er de ældre franskmænd der bruger Eau de Mélisse, jeg er rigtig glad for vores høst efter virksomhedsbesøget (øverste billede), og jeg er hverken ældre eller franskmand. Hermed en idé til en god souvenir at tage med hjem til vestlig-medicin-tyranniet i Danmark.

  • Comments(0)//www.parisblog.dk/#post244