En blog om mad, mode, m.m. i Paris.

En blog om mad, mode, m.m. i Paris.

Rue Daguerre og Ciné-Tamaris

Gader, parker, pladser...Posted by Ane Rørdam Hoffmeyer Sun, June 14, 2009 22:04:44

Her har vi Agnes Varda i sin instruktørstol. Agnes Varda er en af mine største helte, hendes film er gennemsympatiske og inspirerende og når jeg ser dem bliver jeg så taknemmelig for at hun eksisterer og laver film.

På min Top 10 liste forleden er Rue Daguerre og Ciné-Tamaris nævnt samlet som et punkt, men det var fordi jeg ikke vidste at Agnes Varda er flyttet hjem fra île de Brehat til Rue Daguerre. Nu skal der nok bare stå Agnes Varda.

Ciné-Tamaris i nr 88 er et lille filmselskab der udgiver Agnes' og hendes afdøde, og måske mere kendte mand Jacques Demy's film. Selskabet har til huse i et ydmygt butikslokale med redigeringsudstyr (?), dvd-udsalg og kaffe på kanden, nej det ved jeg faktisk heller ikke, men lokalet har karakter af kaffestue, med kurvemøbler, uens kopper og nervøs-fløjl-detaljer. Her kan man købe Les Glaneurs et la Glaneuse, Agnes' fantastiske dokumentar om at sanke, dvs plukke efter. Eller dobbelt-dvden med tidligere omtalte Cléo de 5 à 7 og dokumentaren Daguerreotypes, der figurerer på min film Top 10 (bare rolig, det er de to eneste top 10 jeg har lavet). Daguerreotypes er et portræt af gadens handlende, den er fra 1975, så mange handlende er skiftet ud siden. Accordeonforretningen ligger der dog stadig.

Filmen var vores indgang til Rue Daguerre, men gaden viste sig siden at være vidt berømt i Paris for sit handels- og caféliv i den ende af gaden Agnes ikke har taget med i filmen. Agnes Varda bor i det pink-lilla (ja, det er ikke kønt) hus overfor Ciné- Tamaris. Hun er 81 år og lidt større i virkeligheden, end på det øverste billede.

www.cine-tamaris.com

  • Comments(0)//www.parisblog.dk/#post245