En blog om mad, mode, m.m. i Paris.

En blog om mad, mode, m.m. i Paris.

'Parc André Citroën', del 2

GenereltPosted by Jens Vestergaard Jensen Sun, June 21, 2009 00:04:50

'Parc André Citroën' ligger mellem Rue Balard, Boulevard du Général M Valin og Port de Javel i det 15. Arr. Egentlig er hovedindgangen fra Quai André Citroën (den tidligere Quai de Javel) men man kan selvsagt komme ind flere steder fra!

Det var på dette sted, at André Citroën åbnede sin bilfabrik tilbage i 1915. I løbet af 70'erne udfasedes produktionen af biler sig på denne adresse, fabrikken rykkede ud af Paris, til Aulnay sous Bois. I stedet blev den næsten 25 ha store grund omdannet til en park, rekreativt område og boliger.

Besøger man parken, er det ikke fordi man har indtrykket af, at være tæt på et, af tidligeres tiders, absolutte kraftcentre indenfor bil-industrien. Men der er nu meget rart alligevel!

Parken er indbegrebet af fransk 90'er design/arkitektur og der er tænkt MEGET grundigt over alle detaljer: Monstrøse drivhuse med eksotiske planter, karakteristiske bænke, der lægger op til 'reflexion' over det nøje koorgraferede springvand, tilrettelagte temaer i de forskellige afdelinger af parken (6 farver, der kædes sammen med, hver en ugedag, en farve, en tilstand af vand, en af sanserne, en planet..), afvekslende stensætninger alt afhængigt af, hvor man befinder sig...

  • Comments(0)//www.parisblog.dk/#post254