En blog om mad, mode, m.m. i Paris.

En blog om mad, mode, m.m. i Paris.

Paris Metro, del 10

MetroPosted by Jens Vestergaard Jensen Wed, June 24, 2009 16:39:08

RER'en har egentlig ikke noget at gøre med metroen i den forstand. RER står for 'Réseau Express Régional' og er en slags super-metro. En konstruktion der består af 5 linier (A, B, C, D, E) af hurtigtkørende tog, der forbinder Paris centrum med de omkring-liggende forstæder.

Samtlige fem RER-linier kører tværs gennem (under!)Paris, og krydser hermed metrosystemet på en del af de store stationer (Châtelet, Gare du Nord, Nation, Étoille, Denfert-Rochereau...). Der er fri omstigning fra metro til RER indenfor périfiriquen' på den almindelige metrobillet, skal man længere bør man studere RER'ens zone-kort nøje, for at være sikker på at man har fået fat i den rigtige billet. À propos billet, sørg for at gemme RER-billetten til til du er helt ude af stations-systemerne. Billetten skal 'valideres' igen, for at man kan slippe ud! Det er IKKE som i metroen, hvor man jo, som bekendt, ikke har brug for den brugte billet, når man skal ud.

RER'en transporterer dagligt omkring 3.500.000 mennesker! Linie A alene omkring 1.000.000 og B'eren op mod 800.000!

RER'en er praktisk at bruge, hvis man skal til, Versailles, 'Parc Disney', besøge Pierre i Arcueil eller hente mormor i Charles de Gaulle...

  • Comments(0)//www.parisblog.dk/#post257