En blog om mad, mode, m.m. i Paris.

En blog om mad, mode, m.m. i Paris.

'Chez Georges - Le Jeu du Mail'

MadPosted by Jens Vestergaard Jensen Thu, June 25, 2009 17:35:41

Ja, det er ikke lige til at se det. Men den brune facade for enden af denne lille gade, dér, hvor der står skrevet 'restaurant', er såmænd én af de bedste restauranter i Paris! 'Chez Georges - Le Jeu du Mail' i nr 1 i Rue du mail i det 1. Arr.

Hos 'Georges' serveres knivskarp, tidløs mad. Det er det ultra-klassiske repertoire der er i højsædet her. Spejle på væggene, klinket gulv, lange 'banquets', en 'vrai zink' lige ved indgangsdøren, godt udvalg af klassiske Bordeaux-vine, tykke stofservietter og RIGTIGE tjenere.

En frokost (eller aften, for den sags skyld!) 'Chez Georges' er nærmest som en tidsrejse: Ikke kun ambiancen, hvor man føler sig hensat til 'La Vieille France' (og det ment på den MEST positive måde!). Men maden!!! Maden:

Jeg anbefaler (især, hvis man er flere end to!) at man vælger en 'sélection' af de fantastiske 'Hors-d'Oeuvres' der er, at vælge imellem. Således kan man dele det, der nu kommer på bordet! 'Terrines, Champignons à la Grécque, Radisser med smør, Rosette, salater, æg/mayo (!).......

Og så til hovedretterne! Nu bliver det svært: Grillet pighvar Béarnaise, søtunge (i flere tilberedninger), 'Fricassé de Lotte', kalvelever, kalvebrissel med morkler, kalnenyre (i to versioner, som 'sauté' og hel, grillet med Béarnaise og fritter, den spiser jeg ALTID!), rumpsteak, 'steak-de-canard', êntrecôte.......

Det er sjældent, st der er plads til desserterne (eksemplariske!). Meeen prøv alligevel at klemme én ned: 'Baba-au-Rhum, Vacherin, frugttærter, Mouse-au-Chocolat, île-Flotante.....

Der er INGEN madbilleder fra vores seneste besøg 'Chez Georges'. Jeg vil nødigt risikere at give medlæsende kokke præstationsangst. 'Chez Georges' leverer nærmest facit-listen af retter inenfor denne kategori!

  • Comments(0)//www.parisblog.dk/#post259