En blog om mad, mode, m.m. i Paris.

En blog om mad, mode, m.m. i Paris.

Jeg er sejler

ModePosted by Ane Rørdam Hoffmeyer Sat, June 27, 2009 23:53:04

Her ser vi det meste af Jean-Paul Gaultier's flotte sal som han bruger til sine shows. Der er 20 piger i matrosstriber til at vise folk på plads + adskillige andre ansatte med gæstelister og selvvalgt tøj, hvilket insinuerer at de er højere i hierakiet. Jeg synes det er sejt at have sin egen catwalksal i Paris, som man kan trække frem hver gang man har et show, og så i den størrelse... Jeg var her første gang i 2002, også til et herreshow, og det var dengang Gaultier var vild med Marilyn Manson. Det var rimelig yrk, ikke mindst nylonstrømpebukserne, der var trukket helt op til brystet, dvs langt over bukselinningen og udenpå skjorten. Helt ærlig!

Til dette show var jeg også nogen gange i tvivl om jeg skulle grine eller græde. Jeg tror ikke Gaultier er forud for sin tid, når han sender de ellers attraktive herre-modeller afsted i stropløse toppe i denim eller røde pailletter.

Ja, Gaultier leger med grænserne for skønhed og køn, men han gør det lidt i sit eget parallelunivers til modestrømningerne. Stilen er fuld af Gaultier-signaturerne, matros, kilt, bondage, selv provokationerne er blevet en signatur. Provokationerne er selvfølgelig også en del af det brandingarbejde der foregår på catwalken, men er det virkelig nødvendigt stadigvæk. Gaultier er så pissedygtig og har lavet de mest fantastiske Haute-Couturekollektioner, hvorfor kan han ikke slappe lidt af i sin grimhedsudforskning, vedstå sig sin efterhånden høje alder og sit enorme talent for skønhed og så lave en smuk pret-a-porter? Det behøver ikke blive kedeligt af den grund.

Og hvis du bor i Shanghai så tænd for dit fjernsyn og se det populære program Young, der også følger denne modeuge. Her kan du se mig gøre rede for ovenstående, bare på en noget blidere og mere positiv måde...

  • Comments(0)//www.parisblog.dk/#post265