En blog om mad, mode, m.m. i Paris.

En blog om mad, mode, m.m. i Paris.

Modeller med en fortid

ModePosted by Ane Rørdam Hoffmeyer Sun, June 28, 2009 01:08:52

Walter van Beirendonck er en del af den berømte gruppe af seks belgiske designere, der tog afgang fra den, siden da, yderst anerkendte designskole i Antwerpen. The Antwerp Six kørte i 198x deres afgangsshows til London Fashion Week i et folkevognsrugbrød, og tog pressen med storm (virkelig undskyld, jeg digter/prøver at huske det, men det er blevet lidt sent til research). Jeg er stolt over at afsløre at Jens kan navnene på alle 6 designere i gruppen, og siden han er så velinformeret om belgisk modehistorie inviterede jeg ham med til Walter van Beirendoncks show. Van Beirendonck er en stor bjørn/viking/rocker, og dog ingen af delene. Jeg tror egentlig han kommer fra punk, men han er svær at placere for man har aldrig mødt lignende. Han er bøsse og overdrevet mandig, enormt stor, både i højden og "dybden", kraftigt behåret, dog ikke oven på hovedet, og med et langt gråt skæg.

Til dette show var det lykkedes ham at finde 30-40 mænd med mere eller mindre samme fysik, stylecastede til at være modeller for første gang i deres liv. Flamske smede, fiskere, boksere, lagerarbejdere, udsmidere m.m.m., alle med levede liv og iført pastelfarvet arbejdstøj, skridtede en for en ned ad catwalken, stoppede op foran horden af fotografer med et lille genert smil og stiv positur, før de vendte om og rokkede ud igen. Van Beirendonck selv kom ind som den sidste.

Mit yndlingsoutfit var en keddeldragt i tyndt lysegrønt bomuld, der var lynet ned, hele vejen udover en behåret vom for lige akkurat at afsløre elastikken i underbukserne. Musikken var mpf mpf mpf på den rigtig gode og kraftige måde. Da van Beirendonck også var forsvundet, gik tæppet tilside fra salens scene, der ikke havde været brugt i showet, og her stod de alle 30 (?) opstillet, som et stort respektindgydende rugbyhold (eller et kor? nej det er ikke mandigt nok). Foran scenen tog endnu en flok Mænd opstilling i van Beirendonck-underbukser, muskler og kropsbehåring, og så var der ikke et øje tørt.

Jens, der her fik en idé om, hvad det er jeg render rundt og laver for tiden, var meget imponeret, og sådan opmuntrede kunne vi tage videre til sommerfest i vuggestuen. Vores liv er mærkeligt.

  • Comments(0)//www.parisblog.dk/#post266