En blog om mad, mode, m.m. i Paris.

En blog om mad, mode, m.m. i Paris.

Tøj til en bedre verden.

ModePosted by Ane Rørdam Hoffmeyer Sun, June 28, 2009 12:48:30

Damir Doma er født i Kroatien, vokset op i Tyskland, har arbejdet hos Raf Simons i Antwerpen og debuterede i Paris for 2 år siden. Alligevel var Anemone og jeg i tvivl om han måske var japaner, med et meget atypisk navn. Vi havde aldrig hørt om ham før, da vi tog til hans show i Palais de Tokyo igår, men stilen var meget japansk. Efter showet sagde Anemone The Matrix møder buddisme, i min notesbog havde jeg skrevet zen munke og Star wars.

Tøjet var behageligt og klædeligt med en venlig stemning. Lag på lag af forkellige stoffer, tone i tone i smukke nuancer, beige og grå eller dyb rød og bordeaux. Der var store tynde frakker, bløde kæmpe-læggede bukser, kimonolukninger over brystet, masser af fald i stofferne og plads til at bevæge sig; en new-age-vision om et liv i harmoni og balance

Det fredfyldte i-balance udtryk var blandet med en anden bedre-verden-vision: en Hitlerjugend-styling af modellerne, der var enormt hård imod det bløde tøj. Alle modellerne lignede de onde, i den slags film hvor de onde kan genkendes på deres kolde blik, tilbageskrabede hår, høje kindben ... En sær blanding, men det samlede indtryk var stadig venligt, smukt og harmonisk.

  • Comments(1)//www.parisblog.dk/#post269