En blog om mad, mode, m.m. i Paris.

En blog om mad, mode, m.m. i Paris.

God udsigt?

bla-blaPosted by Jens Vestergaard Jensen Wed, July 01, 2009 11:30:55

Paula og mig har efterhånden forsøgt at komme til at se Paris fra oven, på flere forskellige måder. Vi havde en fin tur i vinters op ad trapperne til 'Sacre Coeur', det var mens det stadigt var koldt i vejret og FØR (alle de andre?) turisterne. Nu er der varmt deroppe og rigtig mange mennesker. Det ændrer dog ikke ved, at der ER et super-sted, til at danne sig et overblik over Paris.

Vi har desuden været oppe i 'Montparnasse'-tårnet, den nye triumfbue, Eiffel-tårnet, den gamle triumfbue (godt nok med mormor) og har endelig planer om, at tage en tur op med den imponerende luftballon, i 'Citroën'-parken. Alle disse ting er fantastiske at opleve, og BØR stå på enver liste og de ting der er værd at opleve her i Paris! Men fælles for disse seværdigheder, er også, at der tages entré!

En lidt overset (og gratis!) måde at kigge ud over byen på, kan opleves, hvis man begiver sig med metroen til enten 'Pelleport', eller 'St-Fargeau' ude østpå i det 20. Arr. Gå enten nordøstpå ad Rue Pelleport og drej til venstre ad Rue de Ménilmontant (hvis du kommer fra 'Pelleport') eller drej til venstre ved stationen ad Rue St-Fargeau og fortsæt ligeud, gaden bliver til Rue de Ménilmontant (hvis du kommer fra St-Fargeau). Det går først lidt op ad bakke, man er faktisk bag selve knolden 'Ménilmontant', og først umiddelbart før 'Square de Ménilmontant' på højre hånd (hvor der faktisk er en udemærket legeplads!) og hvor gaden drejer let til højre, går det op for én, hvor højt oppe man egentlig er kommet (det lægger man jo ikke rigtig mærke til, når man ankommer med metroen).

Her er der et rigtigt fint 'vue sur Paris'!

Man kigger hele vejen ned ad Rue de Ménilmontant, Rue Oberkampf, over marais til Pompidou-centeret, obelisken på Concorde-pladsen kan ses og helt ude i horizonten, kan man såmænd skimte ballonen i Citroën-parken.

  • Comments(0)//www.parisblog.dk/#post278