En blog om mad, mode, m.m. i Paris.

En blog om mad, mode, m.m. i Paris.

'Cavistes' x 4!

VinPosted by Jens Vestergaard Jensen Wed, July 01, 2009 12:13:56

'La carte des Vins' ligger på hjørnet af Boulevard Beaumarchais og Rue du Pasteur Wagner i det 11. Arr. Det er en forholdsvis ny forretning, indviet i maj måned. Et meget imponerende hjørnelokale, højloftet med eksemplariske vinhylder i gedigent træ. Udover et fint udvalg af diverse oeno-gadgets (glas, karafler, bøger, 'Le Nez du Vin'-serien...), bredt udvalg af spiritus (en lang stribe Daroze-Armagnac, årgangs-calva'er og sjældne Single-Malts (hvis man kan lide dét?)) er vinsortimentet ret bredt: Klassificerede Bordeaux-vine, Deutz , mange ½-flasker, også champagner, især nord-Rhône er godt repræsenteret: Vernay, Voge, jaboulet, Gérin.... 'La Carte des Vins' hlder lukket søndag eftermiddag og hele mandagen.

'Cave St. Antoine' ligger i nr 95 i Rue St. Antoine i det 4. Arr. Det er en ret lile forretning, centralt placeret på denne travle handelsgade. Udover et meget bredt udvalg af dagligdagsvine, 'vins de proprièté' til rimelige priser og 'cidre artisanal' sælges sværvægtere som Domaine de Chevalier, Clos des Lambrays, Billecart Salmon... 'Cave St. Antoine' holder lukket mandag formiddag.

'Caves du Marais' ligger i nr 64 i Rue Francois Miron i det 4. Arr. Denne butik er meget imponerende. Nærmest som en mørk kælder, propfyldt med flasker og vinkasser. Det er det klassiske sortiment der er i højsædet her! Mere end 1200 referencer af vin og omkring 300 typer spiritus! Man er efterhånden også begyndt at tage 'vin-nature/bio' alvorligt, og arbejder målrettet på at skrue op for antallet af disse vine. Nogle udenlandske vine har sågar fundet vej til hylderne/kælderen! Kælderen er et kapitel for sig, idet selve butikslokalet et meget lille og således kun tillader at udstille én flaske af hver! Leroy, Roty, Engel, Esmonin, Dauvissat, Richaud, Beaucastel, Brochet.... 'Caves du Marais' holder lukket søndag og mandag.

'C.A.V.E Estève' ligger i nr 10 i Rue de la Cerisaie i det 4. Arr. Denne vinbutik er moderne indrettet, med fancy stål/glas arrangementer til flaskerne, monstrøst kølesystem i HELE lokalet og lækker belysning. Man reklamerer med flere end 500 vine i sortimentet, godt udvalg af shampagner, Deiss, Zind-Humbrecht, Fevre, Domaine du Cros, St. Cosme, J. P. Brun samt mange deciderede (og DYRE!) topvine (hvad med Ch. Mouton-Rotchild 1986 til 900 Euro?), Derudover er der et godt udvalg af flasker i store formater, mange magnums, men også nogle rigtig store. Endelig er der bagerst i butikken indrettet et slags 'smage-bord', hvor der afholdes foredrag/timer i den ædle kunst, at kune 'dégustere'! 'C.A.V.E Esteve' holder lukket søndag og mandag formiddag.

  • Comments(0)//www.parisblog.dk/#post279