En blog om mad, mode, m.m. i Paris.

En blog om mad, mode, m.m. i Paris.

Alt hvad et barn kan ønske sig.

BørnevenligtPosted by Ane Rørdam Hoffmeyer Mon, July 06, 2009 22:22:51

Denne passage i det 2. arr. huserer legetøjsforretningen Village Jouéclub med 8-9 afdelinger, der, så vidt jeg kan vurdere, dækker de fleste børns behov. Her er afdelinger for babylegetøj, dukker, spøg, skæmt og udklædning, udendørslege, fjernstyrede både og biler, computerspil og andre elektroniske spil, trælegetøj, tog, klippeklistre og perleudstyr og meget meget mere. Det lykkedes os sågar at finde Paulas skoletaske, som hun får brug for 12. august (og 10 år frem). Og da vi var så godt igang, købte vi også sæbebobler og vandpistoler, der har været utrolig populære i den netop overståede hedebølge.

3-5 Boulevard des Italiens. www.villagejoueclub.com

En anden legetøjsforretning, der utroligt nok dækker et lidt andet marked end Jouéclub er den yndige Pain d'Épices i en anden smuk, men lige lovlig turistvenlig passage, Passage Jouffroy i det 9. Her kan du finde alt til at bygge og indrette store dukkehuse med fx indlagt el, klunkemøbler og fliser i badeværelset. Man kan også købe ingredienser til en hjemmesyet bamse, og den kommer ikke til at minde om build-a-bear. Og så er her masser af det der lækre og pæne Rudolph Steiner trælegetøj, som forældre (mødre?) og bedsteforældre elsker, men som børnene ikke rigtig gider lege med.

www.paindepices.fr

Vil du hellere forkæle de små med oplevelser end med legetøj, kan I tage en tur i Jardin d'Acclimatation i den nordlige ende af Boulogneskoven. Det koster 2,90 at komme ind og indenfor er der adskillige forlystelser der også koster penge, men man kan snildt få en eftermiddag til at gå uden at skulle prøve dem. Man kan fx undre sig over sit spejlbillede i spejlkabinettet (som vores ven Lotte på billedet), lege på en af de mange legepladser, hvoraf nogen sprøjter med vand eller vanddamp, kigge på indhegnede dyr eller hestespringstræning, se dukketeater, spise medbragt madkurv i det grønne eller ... ja det var måske det.

Parken minder lidt om Tivoli med kinesisk stemning her og der, kunstige vandløb og søer, vilde rutschebaner, mere rolige forlystelser og alle de isboder man kan drømme om. I godt vejr og godt humør er det festligt og hyggeligt. I dårligt vejr eller dårligt humør kan det samme nok opfattes grimt og plat, især hvis du ikke er særlig folkelig, men så se på børnene! De er lykkelige!

  • Comments(0)//www.parisblog.dk/#post286