En blog om mad, mode, m.m. i Paris.

En blog om mad, mode, m.m. i Paris.

'Le Baron Rouge'

VinPosted by Jens Vestergaard Jensen Thu, July 09, 2009 15:52:27

'Le Baron Rouge' ligger i nr 1 i Rue Théophile-Roussel i det 12. Arr. Denne gade er en lille, 'mellem'-gade, der forbinder Aligre-pladsen (dén med markedet!) og 'Square Trousseau' (hvor der, ud over at være meget pariser-hyggeligt, også er en fantastisk, god legeplads?!) med hinanden.

Hvordan skal man beskrive 'Le Baron Rouge'?

Ja, først og fremest er det en vinbutik med et godt udvalg af flasker til rimelige priser, derudover er der mulighed for at købe et par vine ' èn vrac', altså i 'løs vægt', til priser fra 2.40 Euro (!) literen.

'Le Baron Rouge' er også en 'bar-a-vin'. Og det 'bar-a-vin' i ordets mest, oprindelige betydning. Her må (OG det bliver der gjort!) der serveres vin på glas fra om morgenen og (selvfølgelig også i løbet af dagen) UDEN, at der serveres mad til. Der er mindst 30-40 forskellige slags saft at vælge imellem?!

Dernæst er 'Le Baron Rouge' en slags bistro. Selve madserveringen er meget simpel. Bemærk at maden bestilles i baren hos en af de to 'patrons'! 'Rilletes', fiske-konserveres, charcutteries, skinker, oste, østers. Kort sagt, ALT, hvad man har brug for?

Der er ALTID propfyldt på 'Le Baron Rouge' og der er ALTID en meget fortættet 'ambiance'. Der er en god blanding af stamgæster, turister, vinnørder, lokale handlende, markedsfolk. Jeg vil tro at omkring halvdelen af de besøgende er på kind-kys med de to 'patrons'? Stedet benyttes som et mødested til 'apéro', eller efter-arbejde glas. Husk på at 'Le Baron Rouge' lukker klokken 22.00!

Hardcore vin-nørder vil måske indvende at selve kvaliteten af de udvalgte vine på 'Le baron Rouge' ikke er helt i top? Der kan måske være noget om det? Men man skal huske på, at vin ikke ALTID skal gradbøjes og 'rates'. Vinene på 'Le Baron Rouge' er meget rimeligt prissatte, glimrende, stammer fra mindre profilerede producenter og passer perfekt ind i stedets u-prætentiøse rammer. Det der især slår mig på 'Le Baron Rouge', er den selvfølgelighed det hele foregår med. Stedet ER vin, de to 'patrons' (OG resten af personalet!) elsker vin, gæsterne kommer for udelukkende at drikke vin...

  • Comments(0)//www.parisblog.dk/#post292