En blog om mad, mode, m.m. i Paris.

En blog om mad, mode, m.m. i Paris.

Paris-abstinenser, del 9

bla-blaPosted by Jens Vestergaard Jensen Mon, October 26, 2009 21:45:13

Hvis man går rundt med sved på panden, tårer i øjnene og ryster let på hænderne, er det måske et tegn på Pariser-abstinenser? Man kan jo nemt komme til at savne Paris, hér i efterårsvejret. Det vil jeg, i den følgende periode, forsøge at råde bod på, ved at bringe tips, ideer, opskrifter samt gode råd til ekskursioner, til den Paris-hungrende!

I Store Kongensgade nr. 52 ligger Restaurant Oubæk.

Indtil for få år siden havde restauranten en stjerne i Michelins røde guide til europæiske storbyer. Men gæsterne udeblev, økonomien blev trang, kokkene kedede sig.

Man sadlede om, ændrede madstilen, skruede ned for priser og stjerneambitioner. Nu satses der på franske klassikere. Oubæks nye restaurant blev med det samme enormt populær. Fantastisk mad til rimelige priser, glade gæster og fremragende anmeldelser.

Når man nærmer sig restauranten i Store Kongensgade skal man ikke lade sig narre af det lidt eksklusive indtryk man får. Wegners Y-stole, PH-pendler, elegante spejle og sort/hvide farver præger indretningen. Det er fortiden som stjernerestaurant der spøger!

En trappe ned til køkkenet, en trappe op til spisesalen. Nede huserer kokkedrengene, der er for øvrigt også blevet plads til et par gæster. Oppe er det fru Oubæk, Ann der regerer.

14-15 borde er der blevet plads til. Det er ikke mange pladser og derfor kører man kører to seatings om aftenen.

Bænket ved bordet kan man nyde et glas af husets champagne mens menukortet studeres. Der er en bred vifte af fristende muligheder: Fiskesuppe, moules, stegt foie gras, salater, hjemmelavede ravioli til at starte med. Confit de canard, boeuf béarnaise, helleflynder, kyllinge-frikassé, steak tartare kan følge efter. Og til sidst crème brullé, profiterolles eller sorbet.

Ved mit sidste besøg spiste jeg svamperavioli; en eksemplarisk ret med stegte vilde svampe og fem store hjemmelavede ravioli med fyld af svampekompot, serveret i en skøn, crèmet svampesuppe drysset med lidt grønt. Dernæst Oubæks steak tartare, en eksemplarisk servering. Kødet, grofthakket og rørt efter bogen, serveret med en blandet salat i en skarp vinaigrette.

Pommes fritter i en skål ved siden af. Oubæks fritter er i særklasse, og det har de været hver eneste gang jeg har spist her. Kort og godt!

Til sidst en god stærk espresso.

Flere vine serveres glasvis. Der er et godt lille vinkort: Matrot, Zilliken, Angeli, Duclaux, Jamet, Roch, Pacalet, des Tours, Veglio. Desuden reklameres der med et såkaldt kælderkort, der består af tunge flasker til skarpe priser. Der skal jo ryddes op i lageret fra gamle dage!

  • Comments(0)//www.parisblog.dk/#post334