En blog om mad, mode, m.m. i Paris.

En blog om mad, mode, m.m. i Paris.

Yves Saint Laurent

ModePosted by Ane Rørdam Hoffmeyer Sun, August 01, 2010 14:54:49

På Petit Palais (overfor Grand Palais) er der for tiden og indtil 29.8. en ganske overdådig retrospektiv udstilling om Yves Saint Laurents virke som Haute Couture-designer.

På sin vej gennem udstillingen kommer man forbi ikke mindre end 300 modeller. Jeg havde ikke fået folderen med en plan over udstillingen, så da jeg troede at udstillingen var ved at ebbe ud, blev jeg ganske overvældet over at træde ind i en balsal a la Leoparden med 65 balkjoler og 40 fortolkninger af smokingen til damer, et af Yves' vartegn.

Man kan komme helt tæt på mange af kreationerne, så man rigtig kan beundre det overlegne skrædderarbejde, og efter at have beundret 300 mesterværker trænger man i den grad til at puste ud i den smukke have i midten af palæet. Her kan man drikke te og spise kage og kigge tomt ud på palmerne.

Praktisk info: Som sædvanlig må man ikke fotografere inde på udstillingen, man bliver nødt til at købe bogen. Og: Print billetten før du kommer, så springer du den op til 2 timer lange kø over.

  • Comments(0)//www.parisblog.dk/#post338