En blog om mad, mode, m.m. i Paris.

En blog om mad, mode, m.m. i Paris.

Sidste nyt: Paris' bedste tjenere fundet på ydmyg diner.

MadPosted by Ane Rørdam Hoffmeyer Sun, August 01, 2010 15:58:34

Har du forvildet dig ned på 'den anden side' af Montmartre, altså nord for, skal du ikke fortvivle. Her er godt nok ingen andre turister og heller ingen turistattraktioner, men her er dejlig lokalt og parisisk.

Ved metro Jules Joffrin ligger det 18. arr.s rådhus. Overfor kan man køre i karrussel, og rundt omkring ligger flere brasserier hvis fortorvsserveringer har fin udsigt til gadelivet. Da jeg stod og studerede kortet udenfor et af disse brasserier kom der en ka'l forbi og lovede 'Le menu se soir c'est LA BISSOU!'.

Ja de lokale er meget venlige og imødekommende. Det vender jeg tilbage til. Jeg vil bare lige anbefale at handle i Rue Poteau og Rue Duhesme, hvor man finder mange gode madforretninger.

Kan du lide afrikanske stoffer, altså tekstiler, printede, finder du måske lykken i den lille afrikanske frisør/stofbutik med det opmuntrende navn Evidemment belle, toi aussi. 37 Rue Simart, mandag til lørdag kl. 10-20.

I Rue Ordener nr. 107, ml. Rue Simart og rådhuset, fandt vi alle fire lykken på brasseriet/isbaren La Banquise (pakisen). Når man sætter sig ind her, er det som at rejse tilbage i tiden til engang i slutningen af 50-erne, personalet er sikkert det samme som dengang, de har i hvertfald alderen til det. På væggene hænger flotte fotos af de største isanretninger: Rustfrit stål, med adskillige kugler af den hjemmelavede is, dækket af kunstfærdigt opsprøjtet flødeskum og pyntet med ananasbåde, cocktailbær og jordbærsovs. Ja, serveringerne er skønne, men betjeningen er endnu bedre: Ældre venlige herrer der tøffer rundt lettere foroverbøjede og får en til at føle sig yderst velkommen og godt tilpas. Her kunne mange tjenere (ikke nogen vi kender personligt) lære noget om at sætte en ære i sit arbejde uden at blive hovmodig.

  • Comments(0)//www.parisblog.dk/#post339