En blog om mad, mode, m.m. i Paris.

En blog om mad, mode, m.m. i Paris.

Opskrift

MadPosted by Jens Vestergaard Jensen Tue, February 17, 2009 23:04:33

Hver tirsdag og fredag formiddag er der et glimrende marked på det stykke af Avenue Richard Lenoir, der går mellem Rue J.P.Timbaud og Rue Oberkampf i det 11. Arr. Det er lige om hjørnet fra vores lejlighed, så vi benytter naturligvis anledningen til at foretage nogle gode indkøb af og til.

Her følger opskriften på 'Havbars Nicoise'. Alle ingredienserne er indkøbt på markedet. Således falder retten ind under kategorien 'Cuisine du Marché'. Altså et varieret, hjemligt dagligdagskøkken, tilberedt af indkøb af dels sæsonsktuelle specialiteter og dels dagens tilbud på markedet. Dette sympatiske begreb møder man faktisk også på flere restauranter. Restauranten tilbyder et begrænset udvalg af retter, inspireret af (i hvert fald på de bedste steder) kokkens indkøb på markedet om morgenen.

Rens en flot havbars og tag skællene af. Klargør en garniture bestående af fenikkel, tomat, kartoffel, skalotte, hvidløg, timian, laurbær, grønne oliven og syltet citron. Placer garnituren i en bradepande, læg fisken ovenpå, stænk med olivenolie, en sjat hvidvin og drys med fint havsalt. Bag retten 20 min v 160 grader.

  • Comments(0)//www.parisblog.dk/#post34