En blog om mad, mode, m.m. i Paris.

En blog om mad, mode, m.m. i Paris.

Mænd med skæg, hammer og mejsel 1

KunstPosted by Ane Rørdam Hoffmeyer Tue, February 22, 2011 22:33:18

Jens' og min weekend uden børn i Paris fik et højst overraskende tema: Billedhuggere fra omkring 1900.

Gamle skulpturer er ikke min allerstærkeste side, jeg bliver ikke rigtig blevet revet med, men så er det jo heldigt at jeg blev lokket på skulptur-museum ad en bagvej.

Musée Galliera, der er Paris' museum for mode er under ombygning, og i den forbindelse udstiller de i nogle af Paris' andre museer. Således drog vi til Musée Antoine Bourdelle nær Montparnasse-tårnet for at se Madame Gres' respektindgydende græskinspirerede haute couture kjoler i km-vis af silkechiffon.

Desværre kom vi en måneds tid for tidligt (det var nyt for mig), men når vi nu var der, kunne vi passende se Bourdelles (1861-1929) statuer, der var jo gratis adgang.

Museet er knopskudt ud fra Bourdelles hjem og atelier, eller knopskudt er måske så lidt sagt. Det er i hvertfald nogle meget flotte knopper, en stor sal fra 1960-erne og en meget arkitektonisk udbygning/nedbygning i råt beton fra 1990-erne. Men det allerbedste er det oprindelige atelier, der er bevaret i historisk brun og håndsavet træ. De gamle vinduespartier er omsiggribende, som jeg elsker det. Helt sikkert forfærdelige at leve bag, hedt om sommeren, isnende om vinteren, men meget smukke.

Der er en fin forhave der duftede af brænderøg og en lang tilplantet baggård, som begge præsenterer nogle af de berømte skulpturer, men jeg beklager igen, jeg er sådan en hvis hjerte slår hurtigere når jeg ser et flot gammelt vinduesparti og langsommere når jeg ser en flot gammel skulptur.

  • Comments(0)//www.parisblog.dk/#post345