En blog om mad, mode, m.m. i Paris.

En blog om mad, mode, m.m. i Paris.

Mænd med skæg, hammer og mejsel 2

KunstPosted by Ane Rørdam Hoffmeyer Tue, February 22, 2011 23:10:23

Vi har besøgt den berømte billedhugger Ossip Zidkane (1890-1967) med stor fornøjelse, selvom både hans navn og hans kunst var helt ukendt for os, før vi fik en folder om det lille museum. Var vi stødt på ham på enorme Orsay var vi vadet forbi i rask trav hen mod kunst, der på forhånd sagde os noget.

Her på hans eget museum, i hans eget atelier kom han anderledes til orde. Og så fik jeg chancen for at gå gennem den fine lille have og beundre hans fine lille hus. Der er ikke meget privat hjem eller værksted over stedet mere, men det dufter dog lidt af at rejse tilbage i tiden og blive lukket ind hos en historisk pariser.

Zadkine var stærkt inspireret af primitiv kunst (er det et politisk korrekt udtryk?) som afrikanske masker og kvindefigurer der næsten udfylder den træstamme de er hugget ud af. Han arbejdede i mange forskellige materialer og mange forskellige træsorter, hvilket giver en smuk variation til udstillingen i de meget små, meget hvide rum, der engang var hans atelier.

Paris har bevaret en god håndfuld kunstnerhjem og indrettet dem til små museer med overskuelige udstillinger og lejlighedsvise særudstillinger. Jeg anbefaler disse museer på det varmeste, også selvom du måske aldrig har hørt om den afdøde kunstner du her kan besøge. Men jeg er som sagt også meget betaget af gamle rum, så jeg er ikke afhængig af en kunstnerisk oplevelse her.

  • Comments(1)//www.parisblog.dk/#post346