En blog om mad, mode, m.m. i Paris.

En blog om mad, mode, m.m. i Paris.

I mangel af Thiebault

MadPosted by Ane Rørdam Hoffmeyer Fri, July 08, 2011 11:31:02

Noget af det allerbedste ved at bo i Paris, dengang i 2009, var det fremragende udbud af råvarer og madvarer. Så gik man lige på markedet og købte en friskfanget fisk. Så gik man lige til slagteren og købte en lammehals. Så gik man lige på markedet igen og købte sprøde nyhøstede grøntsager, fulde af smag og bid og vitaminer. Så gik man til ostehandleren og købte perfekt modnede oste der aldrig havde mødt en vacumering. Så rejste man hjem til København og gik i Brugsen. Så gik men derfra med en mindre depression.

Således nedtrykte nys hjemvendt til København efter 7 fede måneder i Paris, besluttede vi os til at gøre noget ved det i stedet for at leve med det. Vi lejede fluks et stykke jord udenfor København og blev fritidslandmænd. I sæsonen er vi derude 2-3 dage om ugen for at luge, så, plante ud, vande og for tiden ikke mindst høste.

Marken er økologisk og ugødet og forsyner os selv med grøntsager, krydderurter, blomster og bær. Desuden leverer jeg to gange om ugen krydderurter og diverse grøntsager til Mêlée, og senest er vi begyndt at levere til Foldbergs købmand på Frederiksberg Alle (på hjørnet af Kochsvej) og selveste Formel B. Hermed er vores lille selvforsyningsprojekt ophævet til Michelinstjerneniveau, lige som vores grøntsagshelt Joël Thiebault i Paris.

Thiebault sælger ud af sine fantastiske grøntsager hver onsdag og lørdag kl 7-14 på Marché Avenue du Prèsident Wilson i det 16. arr. Hvis du er i Paris i sommermånederne og har adgang til en slags køkken får du her de allerbedste ingredienser til en meget blandet salat, delvist af fine blade du ikke har set før eller vidste kunne spises. Senere på året excellerer han i masser af forskellige rodfrugter man heller ikke støder på i de danske supermarkeder.

Igår blandede jeg denne salat af vores egne afgrøder, ikke mindre end 17 forskellige ingredienser er der i, og vi må sige: Selvgjort er velgjort! Det smagte fantastisk, så nu savner vi ikke Paris helt så meget mere.

Foruden vinaigrette indeholdt den: Hovedsalat, rød salat, rødbedeblade, rødbeder, spinat, estiske gule gulerødder, havesyre, bredbladet og kruspersille, kørvel, løvstikke, skotsk lostilk, purløg, skalotteløg, dild, solbær og majroe.

PS Vi drak en flaske af vores nye yndlingsvin: Péron fra Savoien. Den er ikke for folk der er bange for at få jord under neglene om jeg så må sige. Mild i alkohol, men stærk på alle andre fronter. Køb den hos Petillant/Skål på Forbindelsesvej på Østerbro. www.petillant.dk

  • Comments(0)//www.parisblog.dk/#post357