En blog om mad, mode, m.m. i Paris.

En blog om mad, mode, m.m. i Paris.

Noget om peber.

MadPosted by Ane Rørdam Hoffmeyer Tue, September 06, 2011 22:23:57

For nogle år siden samlede jeg på nørder sammen med min klasse på Designskolen. Vi kendte alle sammen folk med snævre specialinteresser og en naturlig trang til at indvie omverden i deres viden. Det var venner vi ringede til når vi havde brug for at få svar på ekstra svære spørgsmål indenfor deres felt. Men surt hvis ens nørdevenner var hhv ølentusiast og ornitolog når man havde brug for at vide noget om astronomi eller japansk popmusik. Deraf opstod ideen om at samle nørderne i en slags bank, som alle på holdet kunne konsultere.

Det blev vist aldrig rigtig sat i system som en rigtig bank, men jeg synes stadig ideen er god, og det var i hvertfald spændende/skørt at høre hvilke interesser der var repræsenteret i de andres vennekredse.

For er der grænser for hvad folk kan kaste sig over med intens interesse. Hele tiden dukker nørdemuligheder op som man ikke havde tænkt over kunne eksistere. Sort peber f.eks. Peber er ikke bare peber, hvem skulle have troet det?

I Paris er der flere beviser for at peber kan gradbøjes, diskuteres og prissættes på højt niveau.

På den lille restaurant Vivant (43 Rue des Petites Écuries i det 10. arr.) regerer pebernørden Pierre Jancou. Han er nu meget mere end pebernørd: En fremragende restauratør og kok med et stærkt fokus på friske årstidsbestemte og økologiske råvarer samt kompromisløse nature-vine med alt det plummer og uklarhed der dertil hører. Han er glad for det sydfranske og italienske køkken, og så bruger han masser af friskkværnet lagret aromatisk peber af forskellige sorter og aldre.

Her ses frisk bøffelmozarella og frisk frugt. Man kan købe flere forskellige slags peber fra peberfirmaet Maricha med hjem.

Restauranten er indrettet i en gammel fugleforretning, deraf de smukke fugleillustrationer på væggene. Skønt sted, eneste hage er at det ikke er det samme de dage Jancou holder fri. Hans gode vine ligger i kælderen som de ansatte ikke kan finde rundt i, og så må man vælge blandt et lille udvalg i baren. Så hvis du er fræk spørger du om Jancou er på arbejde den dag du vil have bord, han er værd at få med. 0142464355

I nr. 51 i Rue Sainte-Anne i det 2. arr. har den gamle Michelin-helt Olivier Roellinger åbnet en krydderiforretning. Her kan man også vælge mellem masser af forskellige slags peber.

Roellinger har haft restaurant i Cancale i Bretagne i 30 år. Køkkenet var meget inspireret af Cancales fortid som handelsstation for skibe der kom med tørrede krydderier fra Fjernøsten, og krydderierne har altid været Roellingers vartegn. Nu kan de så købes både i Bretagne og i Paris. Det er primavarer udvalgt af en krydderinørd i verdensklasse.

  • Comments(0)//www.parisblog.dk/#post364