En blog om mad, mode, m.m. i Paris.

En blog om mad, mode, m.m. i Paris.

Lambrusco

VinPosted by Ane Rørdam Hoffmeyer Fri, November 18, 2011 09:50:55

Hvad fanden er det for en teenager-i-firserne-overskrift tænker du måske. Og det er da rigtigt at det muligvis ville være mere passende at skrive om den forestående Beaujolais Nouveau weekend i Paris. Men hvis du er i Paris er der ingen risiko for at den nye Beaujolais går din næse forbi. Til gengæld kan du let gå glip af en endnu bedre flaske: Lambrusco fra Camillo Donati.

Lambrusco er mousserende vin fra Emilia-Romagna i det nordlige Italien. I Danmark er den mest kendt som en billig måde at blive fuld på, men hjemme i Emilia-Romagna er der anderledes status om navnet. Den du (ikke) køber i Fakta er lavet som sodavand med tilsat brus og er hvinende sød, den de beholder i Italien er eftergæret på flaske, og boblerne er opstået naturligt.

En sympatisk herre ved navn Camillo Donati laver biodynamisk lambrusco og anden vin, og det er lykkebringende drikke som man kender det fra franske biodynamiske vine.

Men det fåes ikke i Danmark (hvis det gør er jeg lutter øren), så hvis du er i Paris (eller naturligvis Norditalien) må du gribe chancen og smage en flaske. I Paris fåes den på den gode lille restaurant Rino (46 Rue Trousseau, 11. arr., 01 48069585), her skulle de både have hans Lambrusco og en anden fantastisk flaske, Malvasia, som lissom lambruscoen er både uklar hindbærfarvet, boblende og sød på den gode måde (hvordan er det lige vinfolket formulerer det?).

  • Comments(2)//www.parisblog.dk/#post373