En blog om mad, mode, m.m. i Paris.

En blog om mad, mode, m.m. i Paris.

Opskrift...

MadPosted by Jens Vestergaard Jensen Thu, February 19, 2009 22:36:18

Jeg har det sådan lidt ambivalent med de små blæksprutter 'Soupions', man af og til kan være heldig at finde på markederne.

På den ene side: Det er virkelig en specialitet. De smager fantastisk godt. De er forholdsvis billige.

På den anden side minder de mig om min praktiklplads på 'Jardin des Sens' i Montpellier: Jeg var absolut nederst i hierakiet (det fik jeg at vide af en ung fløs under skraldespandsvask en tidlig morgen, hvor han belærte mig om den franske brigades opbygning; langt under de prestigiøse chefposter, nærmest nederst, befandt han sig, men hans triumferende afslutningsreplik var at jeg lige netop klemte mig ind under ham!). En anden tidlig miorgen blev jeg sat til at klargøre disse 'Soupions'. Der blev stille en fem-kilos kasse på bordet foran mig. Man lod mig forstå at de gerne skulle være klar inden frokost-service. Når man tænker på at hver blæksprutte er som en pegefinger, så kan man måske forestille sig hvor mange der er i sådan en kasse!!!

Jeg nåede ikke helt at blive færdig, men jeg synes selv der var en god portion der, trods restaurantens ret omfattende størrelse, burde kunne række til afslutningen af dagen. Men nej! Efter 8 frokostbestillinger af en ret der indtil nu ikke havde figureret på menukortet, var alle blæksprutterne væk. Alle disse arbejdstimer med fingrene i iskoldt vand...

Soupion'erne er indkøbt på markedet på Richard Lenoir:

'Orgeotto' med Soupions, syltet citron og fennikel.

Rens to håndfulde Soupions og sauter dem i olivenoile. Tilsæt hakket fennikel og syltet citron. Krydr godt med salt og Piment d'Éspelette. Deglacer med lidt hvidvin og spæd med en sjat vand. Tilsæt to håndfulde kogte bygkerner og kog retten igennem fem min. Garner med nogle små croutoner.

  • Comments(0)//www.parisblog.dk/#post38