En blog om mad, mode, m.m. i Paris.

En blog om mad, mode, m.m. i Paris.

LAVINIA

VinPosted by Jens Vestergaard Jensen Thu, February 26, 2009 18:23:02

Denne mastodont af en vinbutik ligger i nr 3 på Boulevard Madeleine i det 8. Arr. Jeg var i tvivl om at anbefale dette sted, fordi LAVINIAs koncept ligger langt fra 'mine' andre vinbutikker, men her er den altså.

Bag den diskrete facade gemmer der sig et kæmpe lokale i tre etager. Det er den største vinforretning i Paris. Der er nærmest alt hvad hjertet begærer af vinaccesoires, glas/karafler, oeno-gadgets, bøger/magasiner, spiritus og vin selvfølgelig. Masser af vin!

LAVINIA finder man også i Barcelona, Madrid, Génève og Kiev. Men den i Paris er klart den største.

Sortimentet er meget omfattende. I stueetagen er der månedens tilbud, vine i mellempris-niveauet og smagning efter et klippekortssystem. Spiritus med ekstrem årgangsdybde finder man på 1. sal. I kælderen er alle franske klassikere er repræsenteret, samt et stort område med 'Vins du Monde'. Den virkelige specialitet er den kolde kælder, hvor man kun kommer ind i følgeskab med en af sommelierne. Her er alle rariteterne, Henri Jayer, DRC, Leroy, Bonneau, Salon/Krug i ældre årgange, Mouton-Rotchild 1945(!).

På 1. sal er der desuden en restaurant med glimrende mad og godt udvalg af vine på glas. Der er kun åbent til frokost, men fungerer også som en slags vinbar om eftermiddagen.

Generelt er priserne lidt højere end hvis man sammenligner med andre førende vinbutikker, man betaler for udvalget og adressen i det centrale Paris. På de rigtig tunge ting er priserne fulkommen VANVITTIGE, men flaskerne er der...... En rigtig god ting er at samtlige flasker kan indtages i restauranten til butikspriser! Og personalet er sammensat af internationale sommelierer.

  • Comments(0)//www.parisblog.dk/#post47