En blog om mad, mode, m.m. i Paris.

En blog om mad, mode, m.m. i Paris.

Dekorativ eftermiddag 2

Design m.m.Posted by Ane Rørdam Hoffmeyer Sat, February 28, 2009 00:27:36

Fortsat fra Dekorativ eftermiddag 1

I museets afdeling for reklame var der en vildt flot udstilling af grafikerne Antoine+Manuel, som jeg, undskyld mig, aldrig har hørt om før, men nu har jeg heller aldrig været så heldig at stå med en invitation til Lacroixs Haute Couture-shows i hånden, og det er bl.a. sådan noget de laver.

De har fuldstændig indtaget rummene med tapeter, møbler, puder og hynder, plakater, platter, collager m.m. Og apropos Lacroix, så synes jeg at der er en vis lighed trods aldersforskellen. Begge parter sprudler af farverig krea og smukke ideer. Lacroix er bare mere barok og Antoine+Manuel er mere cool yellow submarine, hvis man kan være det.

De to Kizz-agtige fætre på et af billederne er et selvportræt af grafikerne.

Antoine+Manuel-udstillingen slutter den 12. april.

Ovre i art nouveau-samlingen faldt jeg i svime over verdens smukkeste dobbeltseng, jeg vil gerne vise jer den, men hvor er det dog svært at fotografere art nouveau-møbler. Det er ligesom om at de smukke linier strækker sig over enorme afstande, og hvis jeg skal have hele det smukke stræk med på billedet, går man glip af de fine detaljer i det små. Men tro mig den er smuk, og kan ses i sin helhed, samt i detaljen på 3. sal på Les Arts Décoratifs.

Les Arts Décoratifs er et meget stort museum med udstillinger i 9 etager, men der er grænser for hvor meget skønhed jeg tåle at se på en dag, så jeg forlod stedet efter 3. etage.

Les Arts Décoratifs ligger i samme bygning som Louvre. Adressen er 107, rue Rivoli, 75001 Paris. www.lesartsdecoratifs.fr

  • Comments(0)//www.parisblog.dk/#post48