En blog om mad, mode, m.m. i Paris.

En blog om mad, mode, m.m. i Paris.

Le Sévero

MadPosted by Jens Vestergaard Jensen Sat, March 21, 2009 17:11:38

Er Le Sévero den bedste restaurant i Paris?

Ja, hvis den bedste altså overhovedet findes. Under alle omstændigheder er Le Sévero i nr 8, Rue des Plantes i det 14. Arr, een af de bedste i min verden.

William Bernet er Sévero's 'Patron'. William er tidligere slagter, så inkarnerede kødspisere bør være i paradis her på restauranten: Blodpølse, Rillettes, Grisetæer, Bøf-tatar, Rumpsteak, Bavette, Faux-Filet, Côte-de-Boeuf...... Man kan ikke bestemme stegemetoder på det fantastiske kød; William og 'Chef E' betemmer: Saignant/Bleu!

Der er kun de to på arbejde, ingen opvasker, ingen afrydder, ingen Sommelier(!). Trods restaurantens forholdsvis lille størrelse, er det noget af en opgave.

Disse retter serveres med de bedste fritter man kan tænke sig. Ikke noget med mål på 1x1x5 cm pr pom-frit som det foreskrives i 'Kokkebogen(?)'. Her er den grove, store kniv i sving!

Det skal også nævnes at Wiliam modner sit kød 'Himself' i et dertil egnet rum i kælderen under spisesalen. Hans fortid som slagter fornægter sig ikke. Det giver kød med en helt, utrolig velsmag!

Derudover findes der enkelte 'Plats-du Jour', retter man ikke altid kan regne med at finde på kortet: Kalvelever, Kalvekotelet, Svampefrikassé....

Vinen er et kapitel for sig! Der findes naturligvis et vinkort, men den gigantiske tavle giver flere valgmuligheder. Her finder man en del af 'Nature'-vennerne (Gramenon, Richaud, Metras, Foillard, Lassaigne, Chassorney), med også store klassikkere som Rayas, Bonneau, Lynch-Bages, Palmer, Roch (PURE!), Dard & Ribo, Sang des Cailloux.... Der er også en eksemplarisk 'Sélection' af vine serveret glasvis.

Jeg har efterhånden været på Sévero en del gange, fordelt over de seneste år. ALLE gange har det været virkelig godt! Priserne meget rimelige, især med øje på den uforlignelige kvalitet.

Man burde i virkeligheden slet ikke give adresser af denne kaliber videre, man risikerer jo at man ikke selv kan få plads næste gang!

  • Comments(4)//www.parisblog.dk/#post78